UKÜ “TRAFİK GÜVENLİĞİ AFİŞ YARIŞMASI”NIN SONUÇLARI AÇIKLANDI

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Grafik Tasarım Bölümü bünyesinde faaliyet gösteren Grafik Tasarım Topluluğu “Grafers” tarafından düzenlenen “Ali Gargınsu Uluslararası Afiş Yarışması”nın sonuçları açıklandı.

Üç yıl önce trafik kazasında yaşamını yitiren UKÜ Grafik Tasarım Bölümü öğrencisi Ali Gargınsu’nun anısına gerçekleştirilen yarışma Uluslararası Tasarım Konseyi Ico-D tarafından da onaylanarak desteklendi. Yarışmaya Türkiye, ABD, Çin, Rusya, Polonya, Meksika, İtalya, İspanya, İran, İngiltere, Zimbabwe, Ekvator, Küba gibi ülkelerden 314 kişi katıldı. Aralarında profesyonel tasarımcılar ve KKTC Üniversitelerinde görev yapan akademisyenlerin de yer aldığı ve yabancı jüri üyelerinin de çevrimiçi olarak İnternetten oy kullandığı yarışmada, toplam 8 jüri üyesi derecelendirmede bulundu.

Dağ: Trafikte güvenli sürüş adına toplumsal farkındalık yaratmayı amaçladık

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Grafik Tasarım Bölüm Başkanı ve “Ali Gargınsu Uluslararası Afiş Yarışması” etkinlik yöneticisi Doç. Dr. Elif Songür Dağ, “Müteveffa öğrencimiz Ali Gargınsu’nun adı ile gerçekleştirdiğimiz bu yarışmaya yalnızca KKTC’den değil bir çok ülkeden çok değerli tasarımcılar afişleriyle katıldı” dedi. Doç. Dr. Songür Dağ, seçici kurulun pek çok başarılı çalışmanın içinden ödül ve mansiyonları titiz bir değerlendirme ile belirlediğini ifade etti. Elif Songür Dağ, söz konusu yarışmanın Kıbrıs’ta gerçek bir sorun olan ve son zamanlarda acı tecrübelerle yaşanan trafik kazalarına karşı, trafikte güvenli sürüş ile ilgili toplumsal bir farkındalık yaratmayı amaçladıklarını vurguladı.

Afişler 10-17 Mart’ta AKM Küçük Salon’da sergilenecek

Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Grafik Tasarım Bölümü bünyesinde yer alan Grafik Tasarım Topluluğu Graffers’ın düzenlediği “Ali Gargınsu Uluslararası Afiş Yarışması”nda ödül alan ve sergilenmeye hak kazanan 50 afiş 10-17 Mart’ta Lefkoşa AKM Küçük Salon’da ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Sergi açılışı ve ödül töreni 10 Mart 2017’de saat 18.30’da gerçekleştirilecek.

Yarışma sonucu ödül ve mansiyon kazanan yarışmacıların isimleri ise şöyle:

Ali Gargınsu Özel Ödülü: Özge Kandemir, Türkiye; Mansiyon: Iva Boháčová, Çek Cumhuriyeti; Mansiyon: Ceren Doğuşlu, Türkiye; Jüri özel ödülü: Vahid Fanodi, İran; Jüri özel ödülü: Edyta Kurc, Polonya; Jüri özel ödülü: Sergio Olivotti, İtalya; Jüri özel ödülü: Patryk Krygowski, Polonya; Jüri özel ödülü: Tore Terrasi, ABD