• UKU Online

Mezun Görüşleri

Mezunlarımızın iş yaşamları ve meslekleri üzerine söyleşiler yaparak gelecekte aynı meslekleri seçmek isteyen öğrenci ve mezun adaylarına rehber olmayı hedeflemekteyiz. Ayrıca, mezunlarımızın üniversitemiz ile ilgili geribildirimleri bizim için büyük önem taşımakta. Öğrencilerimize sunduğumuz eğitim hakkında fikir veren ve deneyimlerini bizimle paylaşan tüm mezunlarımıza teşekkür ediyoruz.

ALİCAN BALCI, Endüstri Mühendisliği 2014 Mezunu
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kamu İhale Kurulu
2008 yılında Mühendislik Fakültesine kayıt oldum ve hazırlık öğrencisi olarak ilk yılımı bitirdiğimde, her an her dakika farklı bir tecrübe kazandığımı fark ettim. Öğrenci öğretmen ilişkisinin çok güçlü olmasından dolayı güçlerimizin farkına vardık. Mezun olduğumda 7 ay yazılım alanında çalıştıktan sonra global bir şirket olan Pepsico’ya İstanbul Satış Yöneticisi olarak geçtim. 1.5 yıllık aşkın çalıştım ve iş hayatını öğrenmiştim. Uluslararası Peyman Kuruyemiş Şirketinden teklif aldım. İstanbul Avrupa Satış Yöneticisi olarak 1 yıl da orada çalıştıktan sonra doğru bir odaklanma ve özgüven ile şuanda İstanbul Büyükşehir Belediyesinde Kamu İhale Kurulunda görev almaktayım. İnanın hayata çok güzel bir yerden, UKÜ’den adım atarak başlıyorsunuz.
SADIK ÖZER, Ekonomi 2003 Mezunu
Özer Mermer Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
1998 yılında eğitim yolculuğuma UKÜ’de başladım ve ilk geldiğimde farklı bir dünyaya geldiğimi hissettim, Anadolu’nun merkezinden çıkıp gelen ben UKÜ sayesinde hem kendimi geliştirdim hem de dünya görüşlerimi değiştirdim. Global dünya ile entegre olarak sosyal hayatımı aktifleştirdim ve bu sayede yeniliklere innovasyona açık olmayı öğrendim. Kariyer hayatımda aldığım eğitim ile çok başarılı oldum. Şuan saygın bir holdingin kurucusu olarak bunları yazıyorum. Ve bunun için Uluslararası Kıbrıs Üniversitesine teşekkür ediyorum. Tüm UKÜ öğrencilerine eğitim hayatlarında başarılar dilerim.
TOLGA GÜNEŞ Reklamcılık ve Halkla İlişkiler 2010 Mezunu
Ağır Haddecilik A.Ş. Uluslararası Ticaret Yöneticisi
Hayatımın dolu dolu 5 yılını burada çok değerli bir şekilde geçirdim.Burada öğrendiğim İngilizce ile hayatıma şekil verdim desem fazla söylemiş , abartmış olmam.Adaya ilk geldiğimde bana bir söz söylenmişti; Kıbrısa bir kere gelen bir daha tamamen bu adadan kopamaz demişlerdi. Bu sözün doğruluğunu yaşayarak teyit etmiş oldum. Şunu kesinlikle söyleyebilirim ki UKÜ , Kıbrısın en sıcak ve samimi üniversitesi.
ÖZKUL HARAÇ İşletme 2015 Mezunu
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Türkiye Tanıtım Ofisi Bölgeler Sorumlusu
Bir üniversitenin katacağı en önemli üç şey olan; kaliteli eğitim, sahada pratik ve yeterli yabancı dil seviyesini Uluslararası Kıbrıs Üniversite ile kazandığıma inanıyorum. Gerek akademisyenleri, gerekse müfredatının sağladığı avantajlar ile biz öğrenciler uluslararası alanda önemli bir bilgiye sahip birer mezun olduğumuzu düşünüyorum. Bunun yanı sıra yabancı öğrenciler ortamı sayesinde dünyayı gezmektense, dünyayı ayağımıza getiren Uluslararası Kıbrıs Üniversite’sine teşekkür ederim.
GİZEM ERDENDOĞ Mimarlık 2014 Mezunu
Adanır Mimarlık Mühendislik Mimar
Uluslararası Kıbrıs Üniveristesi gerek yüksek eğitim standartları gerekse yabancı dil öğretimi sayesinde yurt dışında yüksek lisansımı tamamlamamda büyük bir ayrıcalık sağlamıştır. Kariyer hayatımda emin adımlarla ilerlerlemem de katkısı olan UKÜ’nde edindiğim bilgilerin avantajını yaşıyor ve 5 sene önce üniversite seçimimde doğru kararı almış olduğumu görüyorum. Burdan tüm hocalarıma saygılarımı göndermek istiyorum. Teşekkürler.