Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi

HAKKINDA

Merkez öğrencilerin, bağımsız seçimler yapabilmelerine, yaptıkları her seçimin sorumluluğunu taşımayı öğrenmelerine, özgeci davranışlarını çoğaltmalarına, değişmeye ve gelişmeye açık olmalarına, kendilerini ve başkalarını güçlü ve zayıf yanlarıyla olduğu gibi kabul edebilmelerine, üretken bir birey olarak gelişmelerine, başkalarıyla, doğayla barışmış bütünleşmiş yetişkin birer birey olmalarına yardımcı olmaktır. Psikolojik Danışmanlık bireyin kendi davranışlarını, düşüncelerini anlamalarına ve ilişkilerini, ruh hallerini buna bağlı olarak değiştirmek ve geliştirmelerine, ayrıca bireyin yaşam ve öğrenme ile ilgili yaşanan zorluklarda karar verme sürecinde ihtiyaç duyulan yardımı sağlar.

Nasıl yardımcı olabiliriz?

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi, kişisel olarak bireylere rahatsızlık veren problemleri, kendi davranışlarını, düşüncelerini ve ruh hallerini anlamalarına ve farkındalık kazandırarak etkin bir şekilde baş etmelerine yardımcı olmaktadır.

Psikolojik Danışmanlık, bireyin yaşadığı zorluklarda karar verme sürecinde ihtiyaç duyulan yardımı sağlamaktadır.

Ne gibi problemlerde desteğe ihtiyaç duyulabilir:

• Kaygı Bozuklukları
  • Depresyon
  • Kayıp/Yas süreci
  • Akademik Problemler
  • İstismar
  • İlişki Problemleri
  • Fobik Bozukluklar

Psikolojik Danışmanlık hizmetlerine ek olarak UKÜ-PDAREM; atölye çalışmaları, seminerler, hizmetiçi eğitimler ve etkinliklerle UKÜ kampüsündeki bireylerin gelişimlerine katkıda bulunmaktadır.

Nasıl Çalışıyoruz?

PDAREM’e başvurarak, sorunlarının çözümü için yardım isteyen öğrencilere, gizlilik esasına dayanarak bireysel terapi veya danışmanlık çerçevesinde yardımcı olunur. İlk görüşmeden sonra plan dahilinde düzenli olarak randevu sistemi ile görüşmelere devam edilir. PDAREM uzmanları, öğrencileri yargılamadan dinleyerek, sorunlarının çözümünde destek olmakta ve öğrencilerin gereksinimleri doğrultusunda sunulan hizmetlerini geliştirirler.

Etik İlkeler:

UKÜ-PDAREM’e başvuran bireyler, Psikoloji Etik İlkeleri hakkında bilgilendirilirler. Bu etik ilkeler tüm psikologlar için evrensel ve temel niteliktedir.

1. Yetkinlik

2. Yararlı olmak ve zarar vermemek

3. Sorumluluk

4. İnsan haklarına saygı ve ayrımcılık yapmamakdır.

Randevu Almak için;

Merkeze uğrayarak, telefonla arayarak veya e-posta göndererek kendiniz için randevu alabilmektesiniz.

Randevu planlaması, ertelenmesi veya iptali durumlarında merkeze bilgi vermek amaçlı iletişim bilgileri kullanılabilir. UKÜ-PDAREM hizmetlerinden yararlanmak isteyen diğer bireylere saygı göstermek açısından Merkezi bilgilendirmek önem arz eder.

İletişim

Uzman Psikolog Çise Haşimoğulları                                    Uzman Psikolog Huriye Koruşan

Yer: Kütüphane Binası – K210                                             Yer: Kütüphane Binası – K212

E-posta:cakun@ciu.edu.tr                                                    E-posta: hkorusan@ciu.edu.tr