Kampüste Yaşam

Haberler ve Duyurular

Elektronik veri tabanlarına erişim

Üniversitemizin abone olduğu elektronik veri tabanlarına erişim, firmalar ile yapılan lisans anlaşmaları doğrultusunda sadece kampüs sınırlarında IP kontrollü olarak sağlanmaktadır. Bu veri tabanlarına kampüs dışından da ticari internet servis sağlayıcıları üzerinden erişilebilmesi için proxy (vekil) sunucusu kurulmuştur. Bu sunucu kullanıcı adı ve parola doğrulaması ile kullanılabilmektedir. Üniversitemiz akademik kadrosunda bulunan öğretim elemanlarının bu hizmetten yararlanabilmesi için ekte yer alan formu bilgisayar ortamında doldurarak çıktısını aldıktan sonra imzalayıp kullanıcı adı ve şifre için şahsen Üniversitemiz Bilgi İşlem Merkezi’ne müracaat etmeleri gerekmektedir.

Lisans ve kullanım konusunda bilgilendirme yapılacağı için şahsen yapılmayan müracaatlar dikkate alınmayacaktır.