Kampüste Yaşam

Oryantasyon Günleri

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi kurulduğu günden bu yana düzenlenen Oryantasyon Günleri, yeni kayıt yaptıran öğrencilere Üniversiteyi, üniversite yaşamını ve KKTC’yi daha yakından tanıtmayı amaçlamaktadır. Yurt dışından gelen öğrenci ve velilerin Ercan Havalimanı ve Girne Limanı’nda karşılanması ile başlayan program kapsamında, KKTC’yi tanıtıcı geziler, eğlenceli konserler, Üniversitenin çeşitli bölümleri ve birimleri ile ilgili bilgilendirme toplantıları düzenlenmektedir. Ayrıca, eski öğrenciler ile yeni öğrencilerin kaynaşması sağlanarak, üst sınıf öğrencilerinin yeni gelen arkadaşlarına rehberlik etmelerine zemin hazırlanmaktadır. Böylece yeni öğrenciler, yeni yaşamlarına çok daha kolay uyum sağlamaktadır.