Kampüste Yaşam

Kütüphane Haftası

Türk Kütüphaneciler Derneği’nin girişimiyle 1964’ten bu yana Mart ayının son Pazartesi başlayan haftası “Kütüphane Haftası”dır. Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Öğretimin sadece eğitim kurumlarıyla sınırlı olmadığı, yaşam boyu öğrenmenin zorunlu olduğu günümüzde üniversitelere büyük görev düştüğüne inanmaktadır. UKÜ Kütüphane Müdürlüğü’nün organize ettiği Kütüphane Haftası, araştırma ve öğretim işlevlerinin yanı sıra, bireylere yaşam boyu öğrenme becerisinin kazandırılması yönünde yazar ve şairlerle söyleşi, imza günleri, kitap okuma etkinlikleri, resim, seramik, fotoğraf sergileri, sinema, sema, halk dansları gösterileri, şiir, ney, klasik müzik dinletileri ve tiyatro oyunları gibi pek çok aktiviteyi organize etmektedir. Kültür ve sanat günlerinin yoğun olarak yaşandığı haftada öğrencileri, edebiyat dünyasının ünlü yazarlarını konuk ederek imza günleri ve söyleşilerde buluşturuyoruz.

Son güncelleme: 12-09-2018