Kampüste Yaşam

Kütüphane Haftası

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, 1964 yılından bu yana her yıl Mart ayının son Pazartesi günü başlayan Kütüphane Haftası’na özel önem vermektedir. Öğrencilere okuma alışkanlığı ve sevgisi kazandırarak, yaşam boyu öğrenme sürecine katkıda bulunmayı hedefleyen UKÜ, bu hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenlemektedir. Başarılı yazar ve şairlerle söyleşi ve imza günleri, kitap okuma etkinliği, resim, seramik, fotoğraf, grafik tasarım sergileri, sinema, sema, halk dansı gösterimleri, şiir, ney, klasik müzik dinletileri ve tiyatro oyunları bu etkinliklerden bazılarıdır.

Kütüphane Müdürlüğünün, adadaki ilk ve tek olan Kütüphane Kulübü ile ortaklaşa yapmış olduğu Kütüphane Haftası kapsamındaki konuklarımızdan bazıları: Ayşe Kulin, Canan Tan, Kürşat Başar, Ataol Behramoğlu, Lale Müldür, Cezmi Ersöz, Mehmet Aslantuğ, Erkan Petekkaya, Ali Düşenkalkar, Necip Memilli, Hikmet Çetinkaya,Ercan Çitlioğlu, Heath Lowry, Özden Selenge, Ayşe Tural,Arif Albayrak, Mustafa Tozakı, Bener Hakkı Hakeri, Doğan Hızlan, Görkem Yeltan, Hasan Çakmak, Sinan Akyüz, Hatice Şendil ve Burak Sağyaşar’dır. Etkinliklerimizin sosyal duyarlılık ayağında ise Huzurevi, Kıbrıs Türk Görmezler Derneği, SOS, Lefkoşa Özel Eğitim Merkezi, Kemal Saraçoğlu LÖSEV ziyareti ve etkinlikleri düzenlenmiştir.