Kampüste Yaşam

UKÜ’DE II. REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA GÜNLERİ BAŞLIYOR

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Rehberlik ve Psikolojik Danışma Kulübü tarafından Rehberlik ve Psikolojik Danışma Günleri’nin ikincisi düzenleniyor. Kulüp’ten yapılan açıklamada 16 Mayıs’ta başlayacak etkinliğin bu yılki ana teması “Travmalar ve İyilik Hali” olarak belirlendi. II. RPD Günleri’nin genel amacının öğrencilerin önleyici rehberlik ve krize müdahale yaklaşımlarına ilişkin uygulamaları yakından tanımalarını sağlamak olduğu belirtildi.

Travma ve iyilik halleri konusunun, ana hatlarıyla, travmatik olay yaşayan bireylerde travma sonrasında ortaya çıkan bazı olumsuz durumlarda başa çıkmaya yönelik kullanılan stratejilerle ilgili olduğu açıklandı. Bazı kişilerin travma sonrası belirtilerle kısa bir süre başa çıkabileceği, bazı kişilerde ise bu belirtilerin uzun süre devam edebileceği açıklanırken kişiye iyilik halinin kazandırılması için travma sonrasında psikolojik desteğin önemli olduğu aktarıldı. Bu yılki II. RPD Günleri’nde bu tür travma durumlarında kişilerin travma sonrası stresle nasıl başa çıkabileceği ve ne tür stratejiler uygulanabileceği konusunda hem öğrencileri hem de konuyla ilgili herkesi bilgilendirmek amaçlanmakta.

İki gün sürecek RPD Günleri’nin ilk gününde Uzman Psikolog Eşmen Tatlıcalı “Travmanın Kuşaklararası İletişimi” ve Doç. Dr. Aslı Bugay “Okullarda Ölüm ve Yas” konularını irdeleyecek. 16 Mayıs Salı günü ayrıca film gösterimi ve bölüm hocalarının düzenleyeceği atölye çalışmaları ile devam edecek.

Etkinliğin ikinci günü Yrd. Doç. Dr. Deniz Ergün “Acıları Temizlemek” temalı sunumunu gerçekleştirecek. 4. Sınıf Rehberlik ve Psikolojik Danışma öğrencileri UKÜ Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi’nde gerçekleştirdiği kurum deneyimlerine ilişkin bilgiler paylaşacak. Etkinliğin ikinci gününde ayrıca bölüm hocalarının düzenleyeceği farklı atölye çalışmaları gerçekleştirilecek. II. RPD Günleri’nin her bölümden öğrencinin katılımına açık olduğu belirtildi.