Kampüste Yaşam

UKÜ “IEEE HONET” KONFERANSI’NA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

IEEE HONET

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) 13. IEEE HONET (High Capacity Optical Networks and Emerging/Enabling Technologies) Konferansı’na ev sahipliği yapıyor. HONET 2016, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da, dünya çapında en saygın ve önemli teknoloji kuruluşları arasında kabul gören Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü (Institute of Electrical and Electronics Engineers – IEEE) tarafından teknik olarak desteklenmekte.

Girne Acapulco Hotel’de 13–14 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek Konferans Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, ABD’nin University of North Carolina at Charlotte ve State University of New York ile KTMMOB Elektrik Mühendisleri Odası işbirliğinde yapılacak.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri’nin onursal başkanlığında gerçekleştirilecek Konferans’ta Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Serkan Abbasoğlu, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mehmet Toycan ve SUNY Fredonia University Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ziya Arnavut eş başkanlık görevlerini yürütecek.

Alanında uzman tanınmış konuşmacılar yer alacak

Bu yıl UKÜ’nün ev sahipliğini üstlendiği Konferans’a Prof. Dr. Mohammed Shahidehpour (University Illinois Institute Technology), Prof. Dr. Günnür Koçar (Ege Üniversitesi), Prof. Dr. Mary Ann Weitnauer (Georgia Institute of Technology) ve Dr. Sibabrata Ray (Google Inc.) gibi konularında uzman tanınmış araştırmacılar da katılacak.

“Yapıcı ve yararlı bir konferans olacak”

IEEE HONET Konferansı’nın Kuzey Kıbrıs’ın bilimsel anlamda tanınmasına katkı sağlayacağını ve akademik anlamda yararlı olacağını vurgulayan UKÜ Rektör Danışmanı ve Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Toycan, “UKÜ Mühendislik Fakültesi’nin vizyonu, Kuzey Kıbrıs’ın mevcut potansiyeli ile tüm dünya tarafından izlenen akademik çalışmalara ev sahipliği yaparak üniversiteler adası haline gelmesine katkı sağlamaktadır.” dedi.