Kampüste Yaşam

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Etkinlikleri

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi tarafından “8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği” düzenleniyor. Türk ve dünya sinemasından kadın odaklı film gösterimini de içeren etkinlik 3 gün sürecek.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Öğrenci Merkezi’nde saat 10.00’da başlayacak etkinliklerde stantlar kurulacak ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü hakkında bilgilendirme yapılacak. Üç gün boyunca yine Öğrenci Merkezi’nde yer alan Break-Point Sinema Salonu’nda üç farklı döneme ait kadın odaklı filmlerin gösterimi de yapılacak. Filmlerin başlama saati 14.00 olarak belirlendi.

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi tarafından 8 Mart’a özel düzenlenen etkinlikte “Saatler”, “On Kadın” ve “Diren” isimli filmler gösterilecek. Farklı dönemlerin öncü kadınlarının hayatlarından kesitler sunan filmler İngilizce ve Türkçe olarak izlenebilecek.