• UKU Online

Sevgili Öğrenciler,

1997 yılında eğitim hayatına başlayan Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, fiziksel ve teknik altyapısıyla küresel üniversite kavramını oluşturan üç temel özelliği; öğretim, araştırma ve kültür sentezini gerçekleştiren örnek bir yüksek öğretim kurumudur. Üniversitemiz, bulunduğu coğrafyanın önemini bilen, sorunların farkında olan, ülkesinin gelişiminde lokomotif olma görevini üst düzeyde gerçekleştirmeyi hedefleyen öncü bir kurumdur. Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, 105 farklı ülkeden 16000'i aşkın öğrencisi ile çok kültürlü ortamda öğrencilerine uluslararası standartlarda eğitim sunmaktadır.

Eğitim felsefemiz; öğrencilerimizi bilgi çağının getirdiği evrensel niteliğe ve bilgiyi kullanma yeteneklerine sahip, donanımlı, kendini geliştirebilecek her türlü bilgiye açık, araştırmacı, dinamik, mesleğinde ve iş dünyasında rekabete hazır olarak yetiştirmektir. Böylece öğrencilerimiz özgürlükçü, yenilikçi, eleştirel düşünen, sosyal sorumluluk sahibi, girişimci, etik değerleri önemseyen, çevre bilinci olan, çok yönlü, yaratıcı, önyargısız, bilimsel, özgüveni gelişmiş, sanatsal ve kültürel değerleri yaşamının odağına koyan duyarlı bireyler yetiştirmektir.

Akademik ve bilimsel gelişim çalışmalarını her zaman ön planda tutan, bu yöndeki girişimlerini toplumun ihtiyaç ve beklentilerine göre şekillendiren üniversitemizde 10 fakülte ve 7 yüksekokul ile öğrencilerimize farklı alanlarda uzmanlaşma imkanı sunan önlisans, lisans, yükseklisans ve doktora programlarında seçkin uluslararası nitelikteki akademik kadromuz ile eğitim verilmektedir.

Uluslararası akreditasyonlara büyük önem veren Üniversitemiz, bağımsız bilimsel kurumlardan alınmış akreditasyonları ile öğrencilerine ayrıcalıklı bir yükseköğrenim imkanı sunmaktadır. Araştırma ve geliştirme çalışmalarında çağdaşlığı yakalayan üniversitemizde ileri teknoloji ürünü cihazlarla donatılmış laboratuvarlar, bilgi işlem merkezi, zengin kütüphane ile tam donanımlı bir spor kompleksi CIU ARENA bulunmaktadır.

Öğrencilerimize verebileceğimiz en çağdaş, en kaliteli eğitimi sunmak üniversitemizin varlığının sebebidir. Üniversitemize gelen her öğrenci, en iyi eğitimi almış, mutlu ve donanımlı birer birey olarak mezun olmaktadır. Uluslarası düzeyde rekabete hazır ve her biri alanında öne çıkmış profesyonel kurumlarda iş yaşamına adım atan üstün nitelikli mezunlarımız, bunun bir göstergesi olarak Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin başarılarını taçlandırmaktadır.

Geleceğin dünyasını öngören, “21. Yüzyılın en önemli üniversitelerinden biri olma” yolunda ilerleyen , heyecanlı, dinamik, enerjik ve aynı zamanda her adımını sağduyulu atan üniversitemiz; öğretim elemanları, öğrencileri, idari personeli ile hep birlikte el ele üretmekte; sosyal, kültürel ve bilimsel anlamda yeni açılımlar sunma çalışmalarına devam etmektedir.

Sizi uluslararası rekabete hazır bireyler olarak kariyer yolculuğunuza hazırlayacak olan Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, her zaman tüm akademik ve idari çalışanları ile sizleri hedeflerinize ulaşmanız için destekleyecektir.

Eğitim yaşamınızda ufkunuz ve yolunuz açık olsun.

Prof. Dr. Halil NADİRİ