• UKU Online

Eğitim

10 fakültede ve 7 yüksekokulda toplam 44 lisans 15 önlisans programı ile Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Araştırma Enstitüsü bünyesinde 31 yüksek lisans ve 15 doktora programı eğitim vermektedir.

Tüm dünyada tanınan diploması ile Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi evrensel bilgi üreten, yayan ve kullanan, bilgiyi kullanarak içinde bulunduğu topluma katkı sağlayan bir üniversite anlayışı ile eğitim-öğretim hizmeti sunar.Kuruluşundan günümüze sayısız başarılı akademik çalışmalara imza atan Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, özellikle TUBİTAK ve benzeri araştırma projelerinde Kuzey Kıbrıs içinde en çok başarı kazanan üniversitesi olmasının yanında, sosyal ve sportif alanlardaki büyük yatırımları ve sunduğu renkli kampüs hayatıyla da adanın önde gelen eğitim kurumu olarak adından söz ettirmeyi başarmıştır.

Uluslararası Ortam

105 farklı ülkeden 16,132 öğrencisi ve 33 farklı ülkeden 500’e yakın uzman akademisyeni ile Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Kuzey Kıbrıs’ta uluslararası eğitimin merkezidir.

Kampüs Üniversitesi

900,000 m2 kampüs alanı sahip olan Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, güvenli ve temiz ortam ve yeşil bir çevre içerisinde, modern mimari anlayışı ile tasarlanmış binalardan oluşmaktadır.

Sahip olduğu 52,000 m2’lik eğitim alanı, 8,500 m2’lik açık ve kapalı sosyal alanları, 22,500 m2’lik spor alanı, 6,000 m2’lik laboratuvar alanlarıyla gerçek bir kampüs üniversitesidir. Öğrencilerine “yeşil” kampüs ortamında doğa ile iç içe bir yaşam deneyimi sunar.

‘‘Üniversitemin çevre dostu kampüsünde biz öğrenciler ihtiyaç duyabileceğimiz her türlü sosyal, kültürel, sportif etkinlikleri yaşıyoruz.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde mutluyum...’’

Başarıyı Özendiren ve Ödüllendiren Burs Olanakları

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, öğrencilerinin akademik başarısını burslarla teşvik etmekte ve öğrencilerin büyük bir bölümü %100, %75 veya %50 burs ve eğitim ücreti indirimlerinden yararlanmaktadır.

Ekonomik Paket Programlar

Öğrencilerin bir akademik yıl boyunca yapacağı harcama ve harçları (eğitim ücreti, yurt ücreti, 3 öğün yemek, öğrenci etkinlik fonu, ulaşım ücreti, kayıt yenileme ücreti, Yabancı Diller Okulu kitap ücreti) indirimli olarak sunan paket programlar sunulmaktadır.

Bütünleşik Doktora Programları

Kariyerine akademik olarak ilerlemeyi hedefleyen öğrenciler UKÜ Bütünleşik Doktora Programları sayesinde lisans eğitimlerinin sonrasında doğrudan doktora eğitimlerine başlayabilmektedirler.

Çift Anadal ve Yandal İmkânı

2015-2016 Akademik Yılından itibaren Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, öğrencilerine çeşitli alanlarda çift anadal ve yandal imkânı sunuyor.

Bir lisans programına kayıtlı olan öğrencilerin başka bir bölümün/programın tüm derslerini alarak, aynı zaman dilimi içinde her iki programı da başarıyla tamamlayıp, ikinci bir dalda lisans diplomasına sahip olabilirler. Bunun yanında yandal imkânı ile başka bir bölümden/programdan bazı dersleri eş zamanlı ve başarıyla tamamlayıp, yan bir dalda sertifika alabilirler.

4+1 Tümleşik Eğitim

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bir ilk olarak “4+1 Tümleşik Eğitim” imkânı sunarak öğrencilerine lisans derecesiyle birlikte yüksek lisans derecesi almak için fırsatlar sunuyor ve öğrencilerine yüksek lisans programlarını daha kısa sürede bitirme olanağı tanıyor.

İngiltere’de Eğitim Fırsatı

Öğrenciler 3 yıl Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde okuduktan sonra son yıllarını İngiltere’nin seçkin üniversitelerinden University of Sunderland veya University of Wolverhampton’da okuyarak eğitimlerini İngiltere’de tamamlama şansına sahiptir.

Yurt İmkânları

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, yeni gelen öğrencilerine öncelikli olarak kampüste barınma olanağı sağlar. Kampüs içerisinde yüksek kalitede ve her türlü konfora sahip özel olarak tasarlanmış 17 yurt binası mevcuttur.

‘‘Üniversitemde yurtta kalmak bir öğrencinin ihtiyaç duyabileceği her türlü konfor ve güveni yaşamasıdır.

Yurt odamdan kampüsün her noktasına yürüyerek ulaşabiliyorum. Böylece derse geç kalma, ders çalışacağım zamanı yolda harcama gibi sorunlarım olmuyor.

Üstelik yurtta kalmaya devam ettikçe indirim alıyorum. Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde öğrenci olmak bence bir ayrıcalıktır...’’

Zengin Sosyal Yaşam

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, öğrencilerinin akademik yönden gelişimlerinin yanında kişisel, kültürel ve sosyal gelişimlerine de önem verir.

Öğrencileri, yoğun akademik tempo ile birlikte oldukça renkli bir sosyal yaşam da beklemektedir. Kampüs genelinde yıl boyunca düzenlenen çeşitli sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler ile aktif bir öğrencilik hayatı desteklenmektedir. Ayrıca kampüs içinde öğrencilerin sosyal hayatlarını zenginleştiren, boş zamanlarını değerlendirmelerini ve yiyecek-içecek ihtiyaçlarını gidermelerini sağlayan çeşitli tesisler 24 saat öğrencilerin hizmetindedir.

CIU Arena

15,000 m2 açık ve 7,500 m2 kapalı alan olmak üzere toplam 22,500 m2’lik alanı ile Orta Doğu’nun en büyük entegre spor kompleksi CIU Arena öğrencilerimizin hizmetindedir.