Ziraat Bankası KKTC Ülke Yöneticisi Serdar Eldemir Ağırlandı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) 3.Kariyer Günleri ve Fuar etkinliği kapsamında Ziraat Bankası KKTC Ülke Yöneticisi Serdar Eldemir “Finans Sektöründe Kariyer” adlı konuşması ile konuk oldu.

Serdar Eldemir finans sektörü hakkında öğrencilere bilgi vererek, bir finans uzmanının çalışabileceği pek çok sektör ve iş alanı bulunduğunu belirtti. Eldemir, bu alanda kariyer yapmak isteyen öğrencilerin sektörü çok iyi bilmeleri gerektiğini aktararak, bu alanda istekli olup olmadıklarından emin olmaları gerektiğine de dikkat çekti. Eldemir, özellikle finans alanında kariyer yapmayı sadece matematik ve muhasebe bilgisi sınırlarında tutmanın iyi bir finans uzmanı olmaya yetmediğini kaydederek, “Üniversitede işletme ya da iktisat fakültelerinden birini seçmek ya da matematiği sevmek bu alan için yeterli değil. Tarih, sosyoloji gibi alanlarda da bilgi sahibi olmalısınız” önerisinde bulundu.

Serdar Eldemir, finans alanında çalışmaya başlanılması durumunda öğrencilerin çalıştıkları şirket hakkında bilgi sahibi olmaları gerektiğini belirterek, “Sadece şirket yapınızı değil, bütünüyle ekonomik ortamla ilgili bilgi sahibi olmanız gerekmektedir” şeklinde konuştu. Sayılar ve toplumsal olaylar arasında doğru bağlantıları yapan kişilerin finans alanında başarı şanslarının çok daha yüksek olduğuna dikkat çeken Eldemir, konuşmasında finans sektöründeki kariyer olanaklarından da bahsetti.

UKÜ Çevik Uraz Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlik, UKÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Erbuğ Çelebi tarafından Ziraat Bankası KKTC Ülke Yöneticisi Serdar Eldemir’e plaket takdimiyle son buldu.

Son güncelleme: 21-05-2018