Zihin Engelliler Öğretmenliği Yüksek Lisans Programı YÖK Tarafından Onaylandı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Eğitim Fakültesi, Zihin Engelliler Öğretmenliği Yüksek Lisans Programı .

Eğitim Fakültesi, Özel Eğitim Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ülkü Pişkin Abidoğlu, YÖK tarafından aldığı onayla beraber pyeni Akademik yılında TC uyruklu öğrencilerin kabulüne başlanacağını kaydetti. Yrd. Doç. Dr. Abidoğlu,

Program yer alacak ders içerikleri hakkında da bilgi vererek, zihin engelli bireylerin eğitim programları ile ailelerine yönelik teorik ve uygulama temelli ders içeriklerini kullanacaklarını aktardı.

Abidoğlu, programa Özel Eğitim, Zihin Engelliler Eğitimi, Psikoloji, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Okul Öncesi Eğitimi Öğretmenliği ile Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü lisans programlarından mezun olan öğrencilerin başvurabileceğini belirtti.

Aday öğrencilerin özel eğitimde değerlendirme aracı geliştirme, özel eğitimde destek hizmetleri, bireyselleştirilmiş eğitim programı ve grup programları, aile eğitimi, orta ve ileri derecede yetersizliği olan çocukların öğretimi gibi konularda alacakları eğitimle alana hazırlanacaklarını aktardı.

Yrd. Doç. Dr. Ülkü Pişkin Abidoğlu, programdan mezun olan öğrencilerin iş olanakları hakkında bilgi vererek, “Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kurumlarda, özel eğitim kurumlarında uzman statüsünde, sivil toplum kuruluşlarında ailelere ve çocuklara yönelik danışmanlık hizmeti gibi program uygulamalarında görev alabilecekler” dedi.

Son güncelleme: 09-07-2018