Yrd. Doç. Dr. Sarem Özdemir, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” kapsamında açıklamalarda bulundu

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sarem Özdemir,“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” kapsamında yaptığı açıklamada, 23 Nisan 1920 tarihi itibarı ile meclisin açılmasıyla Türkiye’de egemenliğin tek kişiden halk iradesine geçmesinin öneminin büyük olduğunu vurguladı.

Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde gerçekleştirilen özgürlük mücadelesi ile Türk Ulusu’nun prangalarından kurtulduğuna dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Özdemir, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılması sürecinde Atatürk’ün “Büyük Millet Meclisi Hükümeti, Türkiye ve Türkiye halkının istiklalini temine çalışıyor” cümlesini hatırlattı.

Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Sarem Özdemir, TBMM’nin açılış tarihinin “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” olarak kutlandığını belirterek, “Dünyadaki barışın tek yolunun mutlu ve eşitlikçi düşünen çocuklarla gerçeğe dönüşebileceğini bilen Ata, bu bayramı sadece Türk değil, tüm dünya çocuklarına armağan eder” dedi. Yrd. Doç. Dr. Özdemir, “Sadece Türk kültürü değil, dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen binlerce çocuk dil, din, ırk, mezhep gibi farklılıklara aldırmadan kaynaşma şansı bulduklarını belirterek, Atatürk’ün 98 yıl önce aldığı bu kararın bugün hala dünya barışı için atılan en önemli adımlardan olduğuna dikkat çekti.

UKÜ Öğretim Üyesi Özdemir, 23 Nisan kapsamında hiçbir kimsenin veya gücün bir ulusun özgürlüğünü elinden almaması için çocuklara gereken eğitimin verilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Son güncelleme: 08-05-2018