Yrd. Doç. Dr. Koran, Anneler Günü’nün Anne ve Çocukların Arasındaki Sevginin Gündemde Tutulabileceği Bir Gün Olarak Kutlanılmasını Önerdi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.Nihan Koran “Anneler Günü” kutlamalarını anne ve çocukların arasındaki bağ ve sevginin gündemde tutulabileceği bir gün olarak kutlanılmasının önemine değindi.

Yrd. Doç. Dr. Nihan Koran, Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) Anna Jarvis’in kaybettiği kendi annesi adına ilk kez 1907 yılında Philedelphia’da Mayıs ayının ikinci pazarında anma günü için girişimlerde bulunduğunu belirterek, 1914 yılında Kongre'nin onayıyla ABD çapında daha sonra ise tüm dünyada yaygın bir şekilde aynı tarihte kutlanıldığını açıkladı.

Anneler Günü’nün ilk kutlanmaya başladığı dönemden bu güne kadar biyolojik annelerle çocukları arasında kutlanan bir gün olduğunu aktaran Yrd. Doç. Dr. Koran,  günümüzde ise ‘anne’ kelimesinin anlam bulduğu kişi ile bağdaştırılarak kutlandığını kaydetti. Aileyi bir arada tutan şeyin sadece kan bağı olmadığını söyleyen Koran, esas olanın sevgi olduğunu belirterek, bu bağlamda koruyucu anneler ya da evlat edinen anneler gibi çocuğa bakım, güven, eğitim, ilgi, sevgi ve şevkat veren kişilerin bu günde hatırlandığını sözlerine ekledi.

Çoğu özel günde olduğu gibi bu günündepopüler kültürün bir ürünü haline gelmeye başladığına dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Nihan Koran,annelere ‘pahalı’ hediyeler alma günü olarak değil, ekonomik sömürü haline getirilmeyen, anne ve çocukların arasındaki bağ ile sevginin gündemde tutulabileceği bir gün olarak kutlanılmasının günün anlam ve önemine daha uygun olacağına vurgu yaptı.

Son güncelleme: 15-05-2018