Ünlü Yönetmen, Prodüktör, Yayıncı Sinan Çetin Ağırlandı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) 3.Kariyer Günleri ve Fuar etkinliği kapsamında ünlü Yönetmen, Prodüktör ve Yayıncı Sinan Çetin’i ağırladı.

‘Sinan Çetin ile Kariyer Senaryosu’ adlı konuşmasında, film yapımcılığı ve senaryonun tanımı hakkında bilgi veren Sinan Çetin, daha sonra senaryoda konu seçiminden karakter oluşturmaya, olay örgüsünden çatışmaya, çatışmadan aksiyon çizgisine kadar bulunması gereken anlatım unsurlarından bahsetti. Çetin, ‘Hayatta bir karşılığı ve gerçekliği olan hikayelerin’ anlatılması gerektiğini belirterek, her bir hikayeyi sinemaya aktaracak bir ürün elde edilebildiğini kaydetti.

Oyunculukta sempati ve aklın dünyadaki her insana dağıtılmadığını vurgulayan Sinan Çetin, başarısız olanların dahi sempatik olması gerektiğini ifade etti. Çetin, kendisinin oyuncu olarak beğendiği aktörler arasında Şener Şen, Ali Şen, Kemal Sunal gibi oyuncuların yer aldığını da dile getirdi. Bu insanların toplumsal ve içsel konuları trajikomik bir biçimde mizah ile ele alan sanatçılar olduklarına dikkat çeken Sinan Çetin, bu yüzden hatırı sayılır bir iz bıraktıklarını sözlerine ekledi. Hayatta iki insan türü olduğunu söyleyen Çetin, ya üretenlerden olacaksınız ya da seyredenlerden şeklinde konuşarak, ayrıca zekâ ve akıl ile sempatinin oyunculuğu taçlandırdığını da dile getirdi.

Sinan Çetin, senaryonun öyküsü ile tutarlılığının işleyiş açısından gerekli olduğunu aktararak, hikâyedeki sürdürülebilirliğin çok önemli olduğunu kaydetti. UKÜ Çevik Uraz Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlik, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Seçim’in Yönetmen, Prodüktör ve Yayıncı Sinan Çetin’e plaket takdimiyle son buldu.

Son güncelleme: 09-05-2018