Ünlü Yönetmen, Prodüktör, Yayıncı Sinan Çetin Ağırlanıyor

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) 3.Kariyer Günleri ve Fuar etkinliği kapsamında ünlü Yönetmen, Prodüktör, Yayıncı Sinan Çetin’i ağırlıyor. UKÜ Çevik Uraz Merkezi Konferans Salonu’nda, 2 Mayıs Çarşamba günü gerçekleşecek ‘Sinan Çetin ile Kariyer Senaryosu’ adlı etkinlik saat 15:10’da başlayacak.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Mezunlarla İletişim ve Kariyer Araştırma Merkezi (MİKAM) tarafından 2-4 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan “3. Kariyer Günleri ve Fuarı” kapsamında mesleklerinde uzmanlaşmış konuklar yer alacak. 3. Kariyer Günleri ve Fuarı, öğrencilerinin bilgi ve donanımlarını arttırmak yanı sıra mezuniyet sonrası istihdam olanaklarına katkıda bulunmak amacıyla da düzenlenecek.

Sinan Çetin Kimdir?

Sanat Tarihi eğitimi alan Sinan Çetin, 1970'li yıllarda resim ve fotoğraf alanında amatör çalışmalar yaparak sanat kariyerine başladı. Sanatçı sinemaya İstanbul'da eğitimini sürdürürken bir arkadaşı aracılığıyla Atıf Yılmaz'la tanışırak, 1975 yılında ise Zeki Ökten'in çektiği Hanzo adlı filmde asistanlık yaparak başladı. Daha sonra yönetmen Şerif Gören ve Atıf Yılmaz ile birlikte çalıştı. 1977 yılında Hacettepe Üniversitesi sanat tarihi bölümünden mezun oldu. Aynı yıl Baskın ve ardından Halı Türküsü adlı belgesel filmlerini yönetti. 1980 yılında ilk uzun metrajlı filmi başrollerinde Nur Sürer ve Fikret Hakan'ın oynadığı Bir Günün Hikayesi'ni çekti ve bu film 1982 Antalya Film Festivali'nde en iyi yönetmen ödülüne layık görüldü.

Son güncelleme: 09-05-2018