Ünlü Kişisel Dönüşüm Uzmanı Aret Vartanyan Ağırlandı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) 3.Kariyer Günleri ve Fuar etkinliği kapsamında ünlü kişisel dönüşüm uzmanı ve yazarı Aret Vartanyan’ı konuk etti. UKÜ Çevik Uraz Merkezi Konferans Salonu’nda ‘Kariyer Planını Belirleme’ hakkında konuşan Aret Vartanyan, öğrencilere hayatlarında ne yapmak ve kim olmak istediklerini bilmeleri gerektiğinin kaydetti.

Farklılıkların önemine değinen Vartanyan, öğrencilere farklılıklarını korumaları tavsiyesinde bulunarak, küreselleşen rekabetçi bir dünyada gerekli olan teknik bilginin yanında duygusal iç dünyanın da önemli olduğunu kaydetti. Robotların gelişiyle insanlara ihtiyacın kalınmayacağını da aktaran Vartanyan, yapay zekânın gelecekteki iş potansiyelini azaltacağına da dikkat çekti. Kendi hayatından örnekler veren Vartanyan, öğrencilere asla pes etmemelerini önererek,  “Şu olsun mutlu olacağım, böyle olsun mutlu olacağım demekle hayat bitiyor” dedi.

İnsanların kendilerini başkalarına onaylatmaktan vazgeçmeleri gerekliliğine de değinen Vartanyan, “Öncelikle ‘ben’ olarak var olmak önemli” ifadesini kullandı. Aret Vartanyan, hayatın sadece koşuşturma ya da mücadeleden oluşmadığını belirterek, öğrencilere yüreklerinde ne varsa onu yaşamaları tavsiyesinde bulundu.

UKÜ Çevik Uraz Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlik, UKÜ Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mehmet Toycan tarafından kişisel dönüşüm uzmanı ve yazarı Aret Vartanyan’a plaket takdimiyle son buldu.

Son güncelleme: 09-05-2018