Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk'u makamında ziyaret etti.

Prof. Selçuk’un Milli Eğitim Bakanı olarak görevlendirilmesi nedeniyle Prof. Nadiri, Bakan Selçuk’u Ankara’da ziyaret ederek, hayırlı olsun dileğinde bulundu.

Prof. Dr. Halil Nadiri görüşmede Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi başta olmak üzere KKTC’deki üniversitelerin gelişimi hakkında Bakan Selçuk’a bilgi verdi. Prof. Nadiri, Kıbrıs’ın hem Türkiye’den, hem de çok sayıda ülkeden gelen öğrenciye kucak açtığını ve bir eğitim adası haline geldiğini belirterek, 109 değişik ülkeden öğrencisi ile UKÜ’nün Kuzey Kıbrıs’taki tüm üniversiteler gibi adanın ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına da katkı sağladığını söyledi. Bakan Selçuk da Kıbrıs’taki üniversiteleri yakından izlediklerini belirterek, üniversitelerin gelişiminden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Küresel anlamda üniversitelerin durumlarının istişare edildiği görüşmede, Prof. Nadiri, Bakan Selçuk’a Kıbrıs’a özgü Lefkara işlemeli bir hatıra da sundu.

Son güncelleme: 30-11-2018