UKÜ’nün Yüksek Lisans ve Doktora Programları YÖDAK Tarafından Akredite Edildi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü bünyesinde, Yüksek Öğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) onayıyla yüksek lisans ve  doktora programları tescillendi.

Kurulduğu yıldan itibaren istikrarlı biçimde büyümeyi ve gelişmeyi sürdüren Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, 15 bini aşan öğrencisi ile yüksek lisans, lisans ve ön lisans programlarının sayısını da artırmayı devam ediyor.

UKÜ, 2017–2018 Akademik Yılı itibarı ile YÖDAK tarafından tescillenen yüksek lisans ve doktora programlarında eğitim vermeye başlayacak bölümler arasında, onaylanan bölümlerden 2’si Sağlık Eğitimi alanındaki Sağlık Kurumları Yöneticiliği Yüksek Lisansı (Türkçe-Tezli),  diğeri ise Sağlık Kurumları Yöneticiliği Yüksek Lisansı (Türkçe-Tezsiz) programları yer alıyor. Ayrıca Ekonomi Bölümü, Uluslararası Bankacılık ve Finans Yüksek Lisans Programı’na (İngilizce – Tezsiz) onay verildi.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü’ne bağlı Doktora Programları’nda ise YÖDAK tarafından Hukuk Fakültesi Türkçe Doktora Programı ve Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü İngilizce Doktora Programı onaylanan diğer bölümler arasında yer alıyor.