• UKU Online

UKÜ’NÜN ULUSLARARASI HAKEMLİ DERGİSİ FOLKLOR/EDEBİYAT’IN 89. SAYISI YENİLİKLERLE YAYIMLANDI

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)’nin uluslararası hakemli akademik/bilimsel dergisi “Folklor/Edebiyat”ın 89. sayısı yeniliklerle yayımlandı.

Derginin Genel Yayın Yönetmenliğini ve Editörlüğünü üstlenen UKÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Karadağ, derginin yeni sayısında yenilik ve değişikliklere yer verildiğini aktardı. Yeni bir kapak tasarımı ve yayın kurallarıyla, farklı ve akademik açıdan ileri bir düzeye ulaşması hedeflenen Folklor/Edebiyat dergisinin saygın, akademik bir kimliğe kavuşması çabası içinde olduklarını ifade eden Karadağ, derginin alanını sekiz bilim dalıyla  kısıtlayarak daha özgün bir yapı hedeflediklerini dile getirdi. Çeşitli denetim yazılımlarından sonra derginin UKÜ’nün akademik birimlerindeki öndenetimlerden geçirildiğini söyleyen Prof. Dr. Karadağ, uygun bulunan makalelerin en az iki hakem onayı ile yayınlanabildiklerini vurguladı.

SSCI ve AHCI kayıtlarında yer almak temel hedefimiz”

Folklor/Edebiyat Dergisi’nin 89. sayısıyla birlikte makalelerin uluslararası DOI kayıtlarıyla yayınlandığını belirten Prof. Dr. Metin Karadağ, bunun sonucunda  Folklor/Edebiyat Dergisi’nin, uluslararası akademik dergilerin tarama indeksi olan Crossreff’te de yer aldığını sözlerine ekledi. Folklor/Edebiyat Genel Yayın Yönetmeni ve Editörü Prof. Dr. Karadağ, girilen mevcut indeks tarama birimlerine ek olarak SSCI (sosyal bilimler atıf endeksi) ve AHCI (sanat ve insan bilimleri atıf endeksi) kayıtlarında yer almanın temel hedefleri olduğunu vurguladı.

“Dergimizi yıllardır destekleyen UKÜ ailesine içtenlikle teşekkür ederim”

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Karadağ yakın bir gelecekte uluslararası saygın bilimsel indekslerde bir derginin yer almasının sadece UKÜ için değil, adadaki yüksek öğretim ve KKTC’nin varlığı için de son derece önemli bir başarı olacağını vurguladı. Karadağ, SSCI ve AHCI kayıtlarında yer almak gibi iddialı hedeflerin gerçekleştirilmesinin temel güvencesinin UKÜ ailesi olduğunun altını çizdi. Folklor/Edebiyat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Editörü Dekan Prof. Dr. Metin Karadağ, UKÜ ailesinin dergiye ilgisine karşı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Dergimizi yıllardır destekleyen UKÜ üst yönetimine, değerli bilim insanlarına, hiçbir karşılık beklemeden hakemlik görevlerini esirgemeyen akademisyenlerimize, UKÜ akademik personeline  içtenlikle teşekkür ediyorum.” dedi.