UKÜ’nün Folklor/Edebiyat Dergisi, Uluslararası Seçkin Dergiler Listesine (ICI Journals Master List) Girdi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin üç ayda bir yayımlanan bilim ve kültür dergisi folklor/edebiyat, hızlı gelişimini sürdürüyor. Dergi editörü ve UKÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Karadağ, yapılan yeni düzenlemeler ve sağlanan olanaklarla son iki yılda 40 civarında ulusal ve evrensel indekste yer aldıklarını açıkladı. EBSCO ile işbirliği sözleşmesi imzaladıklarını, son olarak  SCOPUS ve  DOAJ gibi etkin ve saygın indekslerde yer aldıklarını da kaydeden Prof. Dr. Karadağ, böylelikle dünyanın dört bir yanında KKTC’nin ve UKÜ’nün adını duyurduklarını ifade etti.

Makale kalitesi konusunda giderek yoğunlaşan eliminasyonlarla, derginin bilim çevrelerindeki saygınlığının arttığını belirten Karadağ, 18 Aralık 2018 tarihinde ICI Journals Master List’e kabul yazısı aldıklarını söyledi. Karadağ, son on yıldaki sayıların incelenmesi sonucunda derginin bilimsel/akademik düzeyinin olumlu olduğuna karar verilmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini  aktararak, “Daha üst düzeylerdeki indekslerde yer alarak yüksek öğrenim tarihinde parlak bir yer edinmek, temel hedefimizdir” dedi.  Öte yandan, 2019 sayıları makale kontenjanlarının dolmak üzere olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Metin Karadağ, UKÜ üst yönetiminin derginin gelecek yıl 100. sayıya ulaşacak olması nedeniyle farklı ve geniş boyutlu etkinlerle destek olacağını da sözlerine ekledi.

Son güncelleme: 31-12-2018