UKÜ’nün Ev Sahipliğinde, UGEBAK “Uluslararası Geleceğin Eğitimine Bakış” Adlı Konferans Gerçekleşti

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Eğitim Fakültesi ev sahipliğinde UGEBAK “Uluslararası Geleceğin Eğitimine Bakış” adlı konferans gerçekleşti.

Kuzey Kıbrıs Milli Eğitim Bakanı Cemal Özyiğit açılış konuşmasında, dünyanın hızla gelişip değiştiğini belirterek, her alanda olduğu gibi hem eğitim hem de üretim alanında bu ilerlemeyi takip etmenin önemine değindi. Eğitim yanında ülke üretimi için geleceği doğru anlamda şekillendirmenin gerekliliğini kaydeden Bakan Özyiğit, ortaya konulan görüş ve düşüncelerle gelecekteki eğitimin yönlendirilmesine zemin hazırlanıldığını belirtti.

UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri, gelişen ve değişen dünyada iyi yetişmiş, nitelikli, teknolojik gelişmeleri takip eden, dünya sorunlarına duyarlı ve analitik düşünce yapısına sahip insan kaynağının önemli olduğunu aktararak, öğrencilerini bu yönde geleceğe hazırladıklarını kaydetti. UKÜ’nün en köklü fakültelerinden olan Eğitim Fakültesi’nin bu tür akademik çalışmalara ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Nadiri, “Bu çalışmalar geleceğin eğitim politikalarının oluşturulmasına ışık tutacak” dedi.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhittin Tuş, düzenlenen konferansta Kıbrıs’ın ve Türkiye’nin yanı sıra dünya genelindeki eğitimin genel sorunları ile ilgili bildiriler sunularak görüş alışverişinde bulunulduğunu belirtti.

Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatoş Silman ise konferansta, geleceğin eğitimi ile ilgili olarak, gelecekte yaşanacak teknolojik gelişmelerin sınıf ortamlarına nasıl uyarlanacağı, eğitim programlarının nasıl zenginleştirileceği ve bu hedefleri gerçekleştirirken eğitim yönetim sisteminin nasıl olması gerektiğinin önemini aktardı.

Son güncelleme: 11-05-2018