UKÜ’nün Ev sahipliğinde Liselerarası Hentbol Şampiyonluk Kupası Sahiplerini Buldu

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) CIU Arena’nın ev sahipliği yaptığı Liselerarası Hentbol Turnuvası final maçında, genç kızlar kategorisinde Haydarpaşa Ticaret Lisesi (HTL) şampiyon olurken, hentbol genç erkekler kategorisinde ise Anafartalar Lisesi şampiyonluğu elde etti.

KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı tarafından düzenlenen liseler arası Hentbol Turnuvası maçları çekişmeli müsabakalara sahne oldu. Haydarpaşa Ticaret Lisesi, Lefkoşa Türk Lisesi’ni 15-12 mağlup ederek, altıncı kez kupanın sahibi oldu. Anafartalar Lisesi ve Yakın Doğu Koleji (YDK) arasında oynanan maçta ise Genç Erkekler kategorisinde 30-22 farkla, şampiyon Anafartalar Lisesi oldu.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Okul Sporları Koordinatör Uzmanı Levent Ilgaz, turnuvanın çok çekişmeli olduğunu söyleyerek, skorlardan çok memnun olduğunu kaydetti. CIU Arena Spor Koordinatörü Tarkan Kayaş, “CIU Arena’da dostluk kazandı ” ifadelerini kullanırken, çekişmeli bir turnuva olduğunu da sözlerine ekledi.

Final büyük çekişmelere sahne oldu.

Anafartalar Lisesi’nin ilk yarıda farkı açtığı maçta, Yakın Doğu Koleji’ni 30-22 mağlup etti. Her iki takımda da küçük sakatlıklar yaşandığı gözlemlendi. Turnuvada final maçlarından önce oynanan karşılaşmalarda ise genç kızlarda LTL ikinci olurken, üçüncülüğü YDK aldı. Genç erkeklerde de YDK ikinci olurken, üçüncülüğü LTL aldı. Genç kızlarda YDK, Anafartalar Lisesi’ni 25-23, genç erkeklerde ise LTL, Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi’ni (SSEML) 20-18 yenerek turnuvayı üçüncülükle tamamladı.

Maç sıralaması:

Genç Kız