UKÜ’lü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Uludağ, KKTC’nin Sağlık Turizmi Konusunda Çok Uygun Bir Coğrafik Konuma Sahip Olduğunu Açıkladı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Orhan Uludağ, KKTC’nin sağlık turizmi konusunda çok uygun bir coğrafik konuma sahip olduğunu açıkladı. Adanın suç oranının düşük olması yanı sıra insanlarının misafirperver yapılarının bulunmasının alternatif turizm olarak sağlık turizminde önemli unsurlar olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Uludağ, “En önemli husus, bunu toplum olarak idrak etmek ve konu ile ilgili devlet politikası oluşmasına katkı sağlamaktır” dedi.

Uluslararası arenada sağlık turizminin iki ana hatta ele alındığını belirten Uludağ, “Bunlardan birincisi sağlık turizmi olup, genel medikal tedavi amacı için yapılan aktiviteleri içerdiğini, diğerinin ise “wellness” adı altında bazen spa turizmi olarak da kategorilendirilen ama özelde insanın kendi zihnini, ruhunu ve bedenini zinde tutma çalışmasıdır” ifadelerini kullandı.

UKÜ, Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Uludağ, sağlık turizmi konusunda olmazsa olmaz unsurlar bulunduğunun altını çizerek, bölgeler arası fiyat politikasının uyumlu olması, kurumların uluslararası standartlarla akredite edilmeleri, yeni teknolojilerin kullanılması ve kişiselleştirilmiş hizmet anlayışının benimsenmesi şeklinde sıraladı.

KKTC’nin direk uçuşlar konusunda yaşadığı sıkıntıların sağlık turizmi konusunda büyük bir kısıtlama olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Uludağ, yetkililerin alternatif noktalar üzerinden KKTC’ye yolcu akışını sağlamaları gerektiğine de vurgu yaptı. Ülkedeki altyapı, üstyapı ve kalifiye eleman konularında da sıkıntıları bulunduğunu aktaran Uludağ, Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda öncü olmasının önem arz ettiğini kaydetti.

Son güncelleme: 09-02-2018