UKÜ’lü Öğrenciler, Ünlü Tiyatro, Sinema ve Dizi Oyuncusu Reha Özcan ile Bir Araya Geldi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Kütüphane Müdürlüğü ve Kütüphane Kulübü’nün işbirliğinde düzenlenen UKÜ 13. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında ünlü tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Reha Özcan UKÜ’lü öğrencilerle buluştu.

Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri, Reha Özcan’ı konferans öncesinde makamında kabul ederek, üniversitenin gelişimi ve geleceğe yönelik projeleriyle ilgili bilgi verdi. Çeşitli tiyatro, dizi ve sinema filmlerinde rol alan Reha Özcan, UKÜ Çevik Uraz Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşide; kitap okumanın ve eğitimin önemi, dizi ve sinema oyunculuğu gibi konularda öğrencilerle görüşlerini paylaştı.

Reha Özcan, UKÜ’de farklı milletlerden birçok öğrencinin olduğunu gözlemlediğini belirterek, çeşitli kültürlerin iç içe geçmesi ve farklı medeniyetlerin bir araya gelmesinin farklı bir enerji oluşturduğunu kaydetti.

Bilim ve teknolojiyle ilgilenen insanların, medeniyetini gösterebilmesi için sanata ihtiyaçları olduğunu kaydeden Özcan, kişinin okuduklarını sanata dönüştüremeyip, hayatına uygulayamayıp ve kültür haline getiremedikten sonra okumanın hiçbir önemi olmadığının altını çizidi.

Reha Özcan, akademik yolda ilerlemek isteyen öğrencilerin kendilerini kitap okuyarak, sanatla uğraşarak ve sorgulayarak geliştirebileceklerine dikkat çekti. Özcan ayrıca “Kişi tiyatro, sinema ve konser gibi sanatsal aktivitelere gitmek için kendine çeşitli imkânlar yaratmalı” ifadesini de kullandı.

En çok etkilendiği romanın, John Fowles’ın “Büyücü” adlı kitabı olduğunu dile getiren Reha Özcan, ülkemizdeki yazarları, şairleri sevdiğini ve onların kendisi için ayrı bir yerde olduklarını da sözlerine ekledi. Reha Özcan oyunculuğun para kazandıran bir şey olmadığını belirterek, “Kendi tepkimizi oluşturmak için yer arıyorduk. Bizim zamanımızda sadece tiyatro oyunculuğu vardı. Televizyonlarda çok kanal yoktu. O dönemde kendimizi ifade etmenin aracısı olarak oyunculuğu seçtik” dedi.

Son güncelleme: 01-04-2019