UKÜ’lü Öğrenciler, Teknecik Elektrik Santrali’ne Teknik Gezi Düzenledi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Öğrenci Gelişim ve Danışma Merkezi bünyesinde bulunan Öğrenci Kulüpleri Koordinatörlüğü’ne bağlı Enerji Sistemleri Mühendisliği Kulübü ile Elektrik Elektronik Mühendisliği Kulübü öğrencileri Teknecik Elektrik Santrali’ne teknik gezi düzenledi.

UKÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Neyre Tekbıyık Ersoy, her iki programın öğrencilerinin de elektrik üretimine dair dersler aldıklarına dikkat çekerek, derslerde gösterilen kavramları ve teorik bilgileri öğrencilere uygulamalı olarak gösterebilmek amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini kaydetti.

Yrd. Doç. Dr. Tekbıyık Ersoy, Teknecik Elektrik Santrali’nin KKTC’deki elektrik üretimi açısından büyük bir önem taşıdığını, hem Elektrik Elektronik Mühendisliği hem de Enerji Sistemleri Mühendisliği öğrencilerinin ilgi alanına giren bir bölge olduğunu ve bu sebeplerden dolayı kulüplerin ortak bir gezi düzenlediklerini belirtti.

Teknecik Elektrik Santrali’ne düzenledikleri gezi sırasında öğrencilerin bu alana dair uzman kişilerden bilgi alma şansı yakaladıklarını da hatırlatan Yrd. Doç. Dr. Tekbıyık Ersoy, bu teknik gezinin öğrencilerin gelecekteki mesleki kariyerleri açısıdan fikir sahibi olmalarını sağladığını da açıkladı.

Son güncelleme: 04-12-2018