UKÜ’lü Öğrenciler, Sektör Temsilcileri ile 4. Kariyer Günlerinde Bir Araya Geldi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Mezunlarla İletişim ve Kariyer Araştırma Merkezi tarafından öğrenci gelişimine ve kariyer planlamalarına katkı koymak amacıyla düzenlenen “4.Kariyer Günleri ve Fuarı” başladı.

UKÜ 4. Kariyer Günleri ve Fuarı’nda konuşan Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri, kariyer planlamasının insan hayatındaki en önemli süreç olduğunu belirterek, profesyonel olmanın sadece üniversiteden alınan eğitimle sınırlı olmadığını, doğru bir kariyer planlamasının önemli olduğunu kaydetti. İş dünyasının rekabete dayalı olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Nadiri, öğrencilere meslekleri ile ilgili yenilikleri takip etmelerini ve yaşam boyu öğrenmeye açık olmalarını da tavsiye etti.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit yaptığı konuşmada, öğrencilerin üniversite döneminde aldıkları eğitim ve birikimlerle yaşamlarına yön vererek, geleceklerini planladıklarını aktardı. Üniversite döneminin insanların yaşamındaki önemli dönüm noktalarından biri olduğuna dikkat çeken Bakan Özyiğit, burada atılacak doğru adımların, geleceğin belirlenmesinde önemli bir rol üstlendiğini belirtti.  Özyiğit, Kıbrıs Türk toplumunun dünya ile buluşması adına üniversitelere büyük görevler düştüğünü de hatırlatarak, bu bağlamda uluslararası akreditasyonların çok önemli olduğuna vurgu yaptı.

Genç İş Adamları Derneği Başkanı Uğur Ergün açılışta, iş yaşamında zorluklar bulunduğunu belirterek, “Zorluklar ortaya çıktığında onları gelişmek için bir fırsat olarak görmelisiniz” dedi. İşverenlerin aradığı iki temel beceri olduğuna değinen Ergün, bunları problem çözebilmek ve liderlik yapmak olarak sıraladı. Ergün ayrıca öğrencilere, kendi potansiyellerini keşfetmelerini ve hayallerine ulaşmak için çalışmalarını da öğütledi.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkan Vekili Semral Erel, kariyerin sonu olmayan bir gelişme yolu olduğunu belirterek, kişinin çalışma hayatı boyunca edindiği tecrübelerin bir bütünü olduğunu açıkladı. Kariyer günlerinin öğrencilere büyük fırsatlar yarattığına dikkat çeken Erel, toplum olarak girişimciliğin teşvik edilmesi gerektiğini belirtti.

Sanayi Odası Yönetim Kurulu (KTSO) Üyesi Atilla Bulancak konuşmasında, öğrencilere çok yönlü olmalarını, sadece diploma ortalaması ile yetinmemelerini, sürekli çalışmalarını, staj yapmalarını ve staj yaparken veya çalışırken iyi insan ilişkileri kurmalarını öğütledi. İş başvurusunda en önemli etkenin referans olduğuna dikkat çeken Bulancak, öğrencilere kişisel gelişimlerine önem vererek, referans biriktirmeleri gerektiğini de kaydetti.

UKÜ’lü öğrencilerin bilgi ve donanımlarını arttırmak ve mezuniyet sonrası istihdam olanaklarına katkıda bulunmak için düzenlenen 4. Kariyer Günleri, açılış töreni sonrasında mesleklerinde uzmanlaşmış konukların konuşmaları ile devam etti.

Son güncelleme: 03-05-2019