UKÜ’lü Öğrenciler Melis Tek ve Atakan Mert, Kızılay’ın Düzenlediği “Hedef 25” Programı’nda 1’inci Oldular

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) öğrencileri Melis Tek ve Atakan Mert, Kızılay tarafından düzenlenen “Hedef 25” programında sundukları proje ile 1’inci oldular.

Türk Kızılayı’nın 18-25 yaş arası üniversiteli gençleri kan bağışı konusunda bilinçlendirmek, gönüllü ve güvenli kan bağışçısı olmaya yönlendirmek için 12’incisini Antalya’da gerçekleştirdiği programa, Melis Tek ve Atakan Mert, “Kök Hücre Bağışı ve Kan Bağışı” konularını içeren projeleri ile katıldılar. Kan bağışını arttırmaya yönelik hazırladıkları proje kapsamında jürilerden tam not alan Melis Tek ve Atakan Mert, Hedef 25 Programı’na katılan ve kazanan ilk Kıbrıslı üniversiteli grup oldular.

Gençlerin kan bağışı konusunda bilinçlenmesinin ve farkındalıklarının arttırılmasının amaçlandığı projede, hayat kurtarmanın önemine vurgu yapıldı. Hedef 25 programı aracılığı ile üniversite öğrencilerini bir araya getirmek için düzenlenen toplantılarda, düzenli kan bağışçısı olmaları konusunda katılımcıların motive edilmeleri de sağlandı. Kızılay tarafından düzenlenen proje çerçevesinde, Hedef 25 Programı’nın tarihçesi, Türkiye’de ve Dünya’da Kan Bankacılığı, Kan Yolu ile Bulaşan Hastalıklar, Kana Uygulanacak İşlemler ve Testler, Türk Kızılayı Gençlik Hizmetleri, Proje Hazırlamanın Püf Noktaları hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Son güncelleme: 17-01-2018