UKÜ’lü Öğrenciler ile İşverenler Biraraya Gelerek, Fikir Alışverişinde Bulundular

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü tarafından “Yerel ve Geleneksel Ürünlerin Uluslararası Piyasalarda Pazarlanması” adlı öğrenci sunumları gerçekleşti.

UKÜ Çevik Uraz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasret Balcıoğlu, Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zanete Garanti ve Garanti Hellim firmasının sahibi Çağın Garanti yer aldı.

Uluslararası pazarlama dersi projesi kapsamında gerçekleştirilen öğrenci sunumları, İşletme Bölümü lisans öğrencilerine yönelik düzenlendi. Bölüm olarak daha önce Garanti Hellim Fabrikası’na teknik gezi düzenlediklerini aktaran Yrd. Doç. Zanete Garanti, öğrencilerin Kıbrıs’ın yerel ve geleneksel ürünü olan hellim hakkında bilgilendirildiklerini söyledi. Garanti, “Yerel ve Geleneksel Ürünlerin Uluslararası Piyasalarda Pazarlanması” konulu etkinlikte ise öğrencilerin, düzenlenen teknik gezide elde ettikleri bilgilerden yola çıkarak Kıbrıs’ın yerel ürünü olan Hellim ile alakalı proje sunumları hazırladıklarını ifade etti.

Garanti Hellim firmasının sahibi Çağın Garanti, bu tarz aktivitelerin diğer üniversitelerde de yapılması gerektiğini söyleyerek, teorik bilgiler ile gerçek hayatın farklı olduğunu kaydetti. Günümüz koşullarının değiştiğinin altını çizen Çağın Garanti, son sınıf öğrencilerine de tavsiyelerde bulundu. Garanti, hayatın artık pahalılaştığını ve global bir yapı içerisinde olunduğunu belirterek, bu globalleşme ile rekabetin de arttığını ifade etti. Öğrencilerin sektöre atılmaları halinde farklı noktalara odaklanmaları gerektiğini söyleyen Garanti, sektör hayatnda fark yaratmak istiyorlarsa bu noktalarda da uzmanlaşmaları gerektiğini savundu. Öğrencilerin rekabet ortamı içerisinde kendilerini ön plana çıkarmaları için yeniliklerede açık olmaları gerektiğine de dikkat çeken Çağın Garanti, öğrencilerin önlerinde uzun bir yol olduğunu ve başarılı olmak için devamlı sorgulamaları gerektiğini de söyledi.

Son güncelleme: 02-01-2018