UKÜ’lü Öğrenciler “Çorabını Gey da Gel” Adlı Farkındalık Yürüyüşüne Katıldı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Eğitim Fakültesi, Özel Eğitim Bölümü, Özel Eğitim Kulübü ve ultrAslan-UNI Kulübü Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) tarafından 3’üncüsü düzenlenen “Çorabını Gey da Gel” adlı farkındalık yürüyüşüne katıldı.

UKÜ Eğitim Fakültesi, Özel Eğitim Bölümü Öğretim Görevlisi Vasfiye Karabıyık, 21 Mart'ın Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü olması nedeni ile LTB tarafından düzenlenen farkındalık yürüyüşüne katıldıklarını belirtti. Karabıyık, etkinliğin temasının renkli ve farklı çoraplar giyerek down sendromu farkındalığına dikkat çekmek olduğunu aktararak, birçok özel gereksinimi ya da down sendromu olan bireylere destek olmayı hedeflediklerini kaydetti.

Özellikle Lefkoşa ve çevresinden çeşitli kurum ve kuruluşların bu etkinliğe tam katılım göstererek Dereboyu caddesinde renkli çoraplar ile yürüyüşe katıldıklarını dile getiren Karabıyık, UKÜ ailesi olarak etkinlikte kendilerinin de hazır bulunduklarını açıkladı.

UKÜ Eğitim Fakültesi, Özel Eğitim Bölümü Öğretim Görevlisi Omaç Ruştioğlu ise öğrencilerin bu tarzdaki etkinliklerde yer almalarının bir öğretmen adayı olarak önemli olduğunun altını çizerek, özel eğitimin 21. yüzyıldaki önemini anlamaları ve özel gereksinimi olan bireylerin normal gelişim gösteren bireylerden farksız olduğunu benimsemeleri adına faydalı bir deneyim olduğunu aktardı. Ruştioğlu, öğretmen adaylarının down sendromu ile ilgili farkındalık kazanması ve ileriki dönemlerde de içnde bulundukları topluma bu konuda gerekli farkındalığı aşılamasına yardımcı olacağını belirtti.

UKÜ Eğitim Fakültesi öğrencileriyle birlikte çeşitli etkinlikler yaparak toplumdaki duyarlılığı artırmayı hedeflediklerini aktaran Omaç Ruştioğlu, bu tür organizasyonlarda her zaman hazır olacaklarını da sözlerine ekledi.

Son güncelleme: 26-03-2019