UKÜ’lü Öğrenciler, 3. Tatlısu Ot Kültür Festivali’nde Yer Aldı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Öğrenci Gelişim ve Danışma Merkezi (ÖGDM), UKÜ Arama Kurtarma (AKUT) ve Doğa Sporları Kulubü, 3. Tatlısu Ot Kültür Festivali kapsamında bir doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Spor Eğitmeni AKUT ve Doğa Sporları Kulübü Danışmanı Hasan Özenkaya yaptığı açıklamada, doğa yürüyüşünün öğrencileri motive etmek ve sağlıklı yaşam açısından önemini belirtmek için organize edildiğini kaydetti. Sağlık yaşam yanı sıra Kuzey Kıbrıs’ın çok zengin bir bitki örtüsüne sahip olduğuna dikkat çeken Özenkaya, “Kuzey Kıbrıs’ın bitki örtüsünü öğrencilerimize tanıtabilmek için söz konusu etkinlik çalışmasını gerçekleştirdik” dedi. Öğrencilerin yürüyüş süresince Kıbrıs’a özgü tarihi yerleri görme şansı yakaladıklarına da değinen Özenkaya, “Öğrencilerimizin Kıbrıs’ın doğası yanında tarihi yerleri hakkında da bilgi edinmelerini sağlamak istedik” şeklinde konuştu.

Öğrencilere, farklı alanlarda kendilerini rahatlatma, yeteneklerini keşfedebilme ve düzenli spor yapabilme olanağı yaratma amacıyla AKUT’un ve Doğa Sporları Kulübü’nün kurulduğunu belirten Özenkaya, 2017-2018 Bahar Dönemi’nde de farklı alanlarda doğa yürüyüşlerini organize edeceklerini ifade etti. Tatlısu parkurunda düzenlenen yürüyüşte, UKÜ’lü öğrenciler KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile tanışma şansı yakalayıp, anılarını ölümsüzleştirmek adına fotoğraf çekimi de gerçekleştirdiler. Etkinlik, öğrencilerin Tatlısu parkurundan sonra konser eşliğinde eğlenceli vakit geçirmesiyle son buldu.

Son güncelleme: 09-03-2018