UKÜ’lü İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğrencileri, Kıbrıs Türk İnşaat Mühendisleri Odası Temsilcileri ile Biraraya Geldi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından “İnşaat Mühendisliği Haftası” dolayısı ile etkinlik düzenlendi. Kıbrıs Türk İnşaat Mühendisleri Odası’ndan (KTIMO) temsilci olarak İnşaat Yüksek Mühendisi Hüdaverdi Tozan ve Özgün Akcan konuşmacı olarak yer aldı.

İnşaat Yüksek Mühendisi Hüdaverdi Tozan, konuşmasında İnşaat Mühendisliği’nde kullanılan Avrupa standartlarında kullanılan malzemeleri ele alarak, öğrencilere bu malzemeler hakkında bilgi verdi. Avrupa standartlarının gelişim aşamasını ve tarihçesini anlatan Tozan, daha sonra malzemeye ve yapı tipine göre hangi standardın uygun olduğuna değindi. Hüdaverdi Tozan, ayrıca  her ülkenin kendine göre Avrupa Birliği’nden aldığı ve ülkelerine adapte ettikleri standartları kullanmaları gerektiğini de kaydetti.

Özgür Akcan ise İnşaat Mühendisleri Odası’nın vize tüzüğü hakkında öğrencilere bilgi verirken, proje denetimlerinde afet bölgeleri kapsamında yapılacak yapıların dikkatle ele alınması gerekliliğine vurgu yaptı. Akcan, inşaat mühendisliği öğrencilerine bölümleriyle ve mezun olduktan sonra çalışma alanlarıyla ilgili detaylı bilgi verirken, devlet tarafından da onanmış uygulamalar ile ilgili örnekler verdi. Mühendislik alanında çelik veya betonarme binaların nasıl yapılması gerektiğine de dikkat çeken Akcan, gelecekte mühendis olacak kişilerin  bir betonarme binasının yapımında kullanılması ve dikkat edilmesi gereken noktaları öğrenciler ile paylaştı. Özgür Akcan, bina sağlamlığı kontrollerinin düzenli bir şekilde yapılması gerektiğine de dikkat çekerken, uygulanan her adımın kontrol altında tutulması gerektiğinin altını çizdi.

UKÜ Çevik Uraz Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlik, İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ayşe Pekrioğlu Balkıs tarafından İnşaat Yüksek Mühendisi Hüdaverdi Tozan ve Özgün Akcan’a teşekkür belgesinin takdimiyle son buldu.

Son güncelleme: 09-03-2018