UKÜ’lü Eski Mezun Emin Tüylüce Deneyimlerini Öğrencilerle Paylaştı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği mezunu Emin Tüylüce, UKÜ’lü öğrencilerle meslek hayatındaki tecrübelerini paylaştı.

UKÜ Öğrenci Gelişim ve Danışma Merkezi bünyesinde bulunan Sosyal Aktiviteler Koordinatörlüğü’ne bağlı Bilgisayar Bilimleri Kulübü tarafından organize edilen etkinlikte, UKÜ’lü eski mezun Veri Analizi Uzmanı Emin Tüylüce, öğrencilere kendi uzmanlık alanı olan veri analizi konusunda seminer verdikten sonra  mezuniyet sonrası mesleki hayatındaki deneyimlerini aktardı.

Tüylüce, öğrencilere mezuniyete kadar akademik alanda alacakları başarıların önemli olduğunu ancak iş dünyasında bu başarıların yanı sıra pratik bilgiye sahip olmanın da önemli olduğunu hatırlattı. Meslek hayatına yazılım mühendisi olarak başladığını ve devam eden süreçte farklı alanlarda çalışarak deneyimini artırdığını belirten Emin Tüylüce, daha sonra veri mühendisliğine geçiş hikayesini öğrencilerle paylaştı. Tüylüce, mezuniyet sonrasında yaşadığı sıkıntılar hakkında da bilgi vererek, başaramama duygusu ve sorunların çözümlerine dair tavsiyelerde bulundu.

Emin Tüylüce konuşmasında, öğrencilere hiç bir zaman pes etmemelerini ve fırsatları değerlendirmelerini önererek, vizyon sahibi olmalarının önemine de vurgu yaptı. Dünyanın gelişip dönüştüğünü hatırlatan eski mezun Emin Tüylüce, “Bu enformasyon çağında bilgiye çabuk erişen, araştıran, sorgulayan ve rekabet edilebilir şekilde kendinizi yetiştirmeniz gerekiyor” dedi. Bir işe başlarken atılması gereken adımlar hakkında da bilgilendirmede bulunan Emin Tüylüce, öğrencilere cv, özgeçmiş ve portfolio oluşturma tekniklerinden de bahsetti.

UKÜ Bilgisayar Bilimleri Kulüp Başkanı Emre Tüfekçi ise mezun olduktan sonra üniversitenin sağladığı kaliteli eğitimin yanı sıra konuşmacının aktardığı bilgi ve tecrübelerin kendilerini motive ettiğini ve hedeflerini yüksek tutmanın önemini hatırlattığını kaydetti.

Son güncelleme: 18-01-2019