UKÜ’lü Akademisyenler, Sınıf Yönetiminin Öğretim Faaliyetlerini Ciddi Derecede Etkilediğini Açıkladı

Uluslararsı Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatoş Silman ve Doç. Dr. Hasan Avcıoğlu, sınıf yönetimi öğretim faaliyetlerinin sınıf  içerisinde sağlıklı ve etkili biçimde yürütülmesi için gerekli olan unsurları açıkladı.

UKÜ’lü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Fatoş Silman ve Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Avcıoğlu editörlüğünde  “Çağdaş Yaklaşımlarla Sınıf Yönetimi” isimli kitap  Prof. Dr. Münevver Yalçınkaya, Temel Eğitim Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Hasan Eriş, Yrd. Doç. Dr. Elif Bozcan ve Yrd. Doç. Dr. Hale Özgit’in de katkılarıyla Eğiten Yayıncılık tarafından yayınlandı.

Öğretmenlerin yeni öğretim yılına hazırlıklı başlamaları gerektiğinin ve öğrencileri öğrenmeye karşı güdülemenin önemini vurgulayan Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatoş Silman, öğrenci ile iletişime geçilebilmesi, sınıf içi istenmeyen davranışlarla baş edilebilmesi gibi faktörlerin sınıf yönetimi öğretim faaliyetlerini ciddi derecede etkilediğini kaydetti.

Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Avcıoğlu, sınıf içi yönetiminde en önemli unsurlardan biri olan olumlu sınıf ortamı oluşturmanın öneminin altını çizdi. Öğretmenlerin sınıfın fiziksel ortamını düzenlemelerinin ve öğrenci velileriyle sürekli iletişim halinde olunmasının yararlarından bahseden Doç. Dr. Avcıoğlu, özellikle özel gereksinimi olan çocuklarla birebir ilgilenilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Fatoş Silman, kitapta yer alan bölümlerin sınıf yönetimi unsurlarını, öğrenci merkezli eğitimi ve yapılandırmacı öğrenme denilen çağdaş yaklaşımları detaylı bir biçimde ele alındığını da ifade etti.   Prof. Dr. Silman sınıf yönetimini çok farklı açılardan ele alan kitabın, öğretmen ya da  öğretmen adaylarının kendilerini bir sınıf yöneticisi olarak geliştirebilmeleri için önemli ipuçları sunduğunu aktardı.

Son güncelleme: 28-02-2018