UKÜ’lü Akademisyenler “Dünya Tasarım Günü” Kapsamında Mesaj Yayımladı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi (GSTMF) Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Elif Songür Dağ ve Yrd. Doç. Dr. Gürkan Gökaşan, “Dünya Tasarım Günü” kapsamında mesaj yayımladı.

Doç. Dr. Elif Songür Dağ, Dünya Tasarım Günü’nün UKÜ Grafik Tasarım Bölümü’nün de üyesi olduğu görsel iletişim ve grafik tasarım alanında dünyadaki meslek topluluklarının temsilcilerden oluşan Ico-D Uluslararası Tasarım Konseyi'nin kuruluş tarihi olan 27 Nisan’da kutlandığını kaydetti.

Dünya Tasarım Günü’nün amacının tasarımcılara mesleğin mevcut durumunu derinine değerlendirme ve yansıtma olarak açıklayan Dağ, tasarım çeşitliliğini onurlandırmak, sınırları aşmak ve insanların yaşam kalitelerini yükseltmek için bir araç niteliğinde olduğu da sözlerine ekledi.

Yrd. Doç. Dr. Gürkan Gökaşan, dünyadaki kurumsal, kültürel ve sosyal farklılıklar ele alındığında, topluma hizmet edilmesi beklenen tasarımcıların, insan merkezli, estetik ve akılcı çözümler üretmede “tasarımcı” kişilikleri kadar “kullanıcı” kimliklerinin de göz önünde olması gerektiğini aktardı.

Tasarımcıların günümüz teknolojilerinin sağladığı imkânlar doğrultusunda daha hızlı, etkin ve yenilikçi çözümler geliştirebildiğini belirten Gökaşan, artan talepler ile aynı anda daha çeşitli alternatifleri kullanıcılara sunma fırsatına sahip olduklarını da kaydetti. Yrd. Doç. Dr. Gökaşan, gelişen, değişen teknolojik yeniliklerle birlikte günden güne yeniden şekillenen tasarım anlayışının, tasarımcı gözüyle dünyaya tekrar bakıp, yeni trendler, sürdürülebilirlik, kültürel zenginlikler ve sosyal sorumluluk kavramlarını yeniden gözden geçirme fırsatı sunduğunu da belirtti.

Gökaşan, UKÜ Grafik Tasarım Bölümü olarak Uluslararası Tasarım Konseyi’nin (Ico-D) üyesi olmaları yanı sıra tasarım etiği ve tasarım eğitimine önem verdiklerini kaydederek, tasarımcıların özel gününü kutladı.

Son güncelleme: 26-04-2019