UKÜ’lü Akademisyen Yrd. Doç. Dr. Özgör’e, AB Projeleri Kapsamında Tarım ve Hayvancılık Konularında Danışmanlık Görevi Verildi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi, Ortak Dersler Birimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erkay Özgör, Avrupa Birliği (AB) Projeleri kapsamında tarım ve hayvancılık konularında gerekli teknik ve bilimsel destek için danışmanlık görevi yapacağını açıkladı.

Yrd. Doç. Dr. Erkay Özgör, Tarım Danışmanlık Hizmetlerine Yönelik Teknik Destek Projesi ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) etkin bir tarım danışmanlık hizmet sisteminin kurulmasının amaçlandığını kaydetti. Özgör, proje kapsamında danışmanlık eğitimlerinin yurtiçi ve yurtdışında sağlandığını belirterek, projenin bir sonraki aşamasında danışmanlık hizmetlerinin pilot uygulamalara yönelik gerçekleşeceğini dile getirdi.

KKTC’nin üretim potansiyelinin ilerleyen yıllarda giderek artacağını açıklayan Özgör, bunun ancak standartlara uygun ve sertifikalı üretimin gerçekleşmesiyle sağlanabileceğini de aktardı. Yrd. Doç. Dr. Erkay Özgör, tarım danışmanları tarafından yürütülecek bu projenin ülke yönetimine stratejik anlamda yön vereceğini de sözlerine ekledi. Özgör, tarım danışmanlık hizmetlerinin belli bir stratejiye göre ilerlediğini belirtirken, kamu ve özel sektörde çalışan bireylere yönelik eğitim verildiğini ifade etti. Yrd. Doç. Dr. Özgör, 38 danışmanın hem “Tarım Danışmanlık Hizmetlerine Yönelik Teknik Destek” Projesi çerçevesinde hem de Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Tarım Dairesi tarafından eğitim gördüklerini söyleyerek, bu hizmet sayesinde gıda güvenliği ile verimliliği arttırmak, pazar ağını büyütmek ve üretim uygulamalarını geliştirmek isteyen çiftçilere yön verileceğini savundu.

Destek Projesi kapsamında gerçekleştirilen eğitimlerin ardından UKÜ’lü Öğretim Üyesi Özgör’e ve diğer katılımcılara sertifikaları takdim edildi.