UKÜ’lü Akademisyen Yrd. Doç. Dr. Özdemir: “Herkes Matematik Öğrenebilir”

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Eğitim Fakültesi, Okul Öncesi Öğretmenliği Program Başkanı Yrd. Doç. Dr. Sarem Özdemir, günümüzde birçok eğitimcinin mekanik ve ezberci bir eğitim anlayışı sahibi olduklarını belirterek, çocukların gelişim özelliklerinin ve matematiğin doğasının işin içine katılmadan matematik eğitiminin temel amacına ulaşılamadığını kaydetti.

Yrd. Doç. Dr. Özdemir, Uluslararası Matematik Günü’nün matematikte kullanılmakta olan sabit pi sayısından esinlenerek dünyada her yıl 14 Mart’ta kutlandığını ifade etti. Uluslararası Matematik Günü’nün Pi Sayısı olan 3,14’e benzemesiyle bütün dünyada Pi Günü olarak da anıldığını hatırlatan Özdemir, başta matematik eğitiminin önemini anlatmak ve matematiğin ne kadar yaşamsal bir alan olduğunu vurgulamak amacıyla kutlandığını aktardı.

Sarem Özdemir, özellikle geçmişte matematik zekâsının erkeklerde bulunduğu yanılgısını aşarak bu konuda kadın-erkek eşitsizliğini de ortadan kaldırdıklarını belirtti. Bu özel günde amaçlarının matematiğin teknoloji ve ekonomideki rolünü ortaya çıkarmak olduğunu dile getiren Özdemir, sağlık sistemlerinde, çevre bilimlerinde, iletişim alanında ve bilgiye ulaşmaktaki en önemli aracın matematik olduğunu da vurguladı.

Özdemir, gelişmiş ve ekonomik göstergeleri iyi olan ülkelerin matematik eğitimine bakıldığında öğretim programlarının az, öz ve yararlı bilgilerle inşa edildiğinin altını çizerek, “Düşünebilen ve problem çözme becerisine sahip bireyler yetiştirmek istiyorsak, ivedilikle öğretim ve ölçme-değerlendirme süreçlerinin değiştirilmesi zorunludur” dedi.

“Herkes matematik öğrenebilir” anlayışından hareketle problem çözebilen, eleştirel ve yaratıcı düşünebilen insanlar yetiştirilmeye başlanabileceğine dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Sarem Özdemir, bu durumun yenilenme ve yoğun çalışmayla gerçekleştirilebileceğini de kaydetti.

Özdemir konuşmasında, Kuzey Kıbrıs’ın sahip olduğu insan gücü ve donanımla bu devrimi yapabilecek güçte olduğunu da sözlerine ekledi.

Son güncelleme: 06-03-2019