UKÜ’lü Akademisyen Yrd. Doç. Dr. Özdemir, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Mesaj Yayımladı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Eğitim Fakültesi, Okul Öncesi Öğretmenliği Program Başkanı Yrd. Doç. Dr. Sarem Özdemir, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın mutluluğun, barışın ve çocukların bayramı olduğunu açıkladı.

Yrd. Doç. Dr. Özdemir, "Bugün en şerefli en mutlu gün" dizelerini hatırlatarak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na dair hatırlanması gereken birçok olgunun varlığına dikkat çekti. Atatürk’ün bugünü çocuklara armağan ederken, egemenliği de halka sunduğunu bildiren
Özdemir, Atatürk’ün “Millî egemenlik öyle bir ışıktır ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar yanar, yok olur” sözüyle özgürlük, eşitlik ve demokrasiye vurgu yaptığını ifade etti.

Yrd. Doç. Dr. Özdemir, 23 Nisan’ın sadece tüm dünyaya haykırılan “Türk milletinin bağımsızlığı” olmadığını vurgulayarak, Türklerin devlet bütünlüğünün korunması, devletin çağdaş bir konuma getirilmesi ve demokrasiden şaşılmaması gerektiğine dair ilham alınan bir gün olduğunu kaydetti. Özdemir, 23 Nisan’ın çocukların sadece yeşil sahalarda ya da yollarda gösteri yaptıkları bir gün olmadığını belirterek, geleceği kuracak olan çocukları bayrak yarışında bayrağı layığıyla taşıyabilecek şekilde donanımlı yetiştirmenin eğitimcilere düşen en önemli görevlerden biri olduğuna dikkat çekti.

23 Nisan şiirinde çocuklara seslenen Hasan Âli Yücel’in “Küçüksün bugün/Yarın büyürsün/Her işte üstün / Sen ol çocuğum” dizelerini de anımsatan Özdemir, çocuklara azimle çalışarak, bugünün yarınlarını çağdaş dünya insanına yakışır şekilde tasarlayabileceklerini dile getirdi. Özdemir, “Geleceği çocuklardan ödünç aldıysak, mutlu ve adalet duygusu gelişmiş bireyler olarak yetiştirmeli, bu benzersiz bayramda aydınlık yarınlar için birlikte çalışmaya devam etmeliyiz” diyerek, herkesin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Son güncelleme: 22-04-2019