UKÜ’lü Akademisyen Yrd. Doç. Dr. Koran, Anneler Günü’nün Manevi Değerinin Önemli Olduğunu Açıkladı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nihan Koran, Anneler Günü kapsamında yaptığı açıklamada aileyi bir arada tutanın kan bağı değil, sevgi olduğuna dikkat çekti.

Yrd. Doç. Dr. Koran, Ana Jarvis isimli kadının kendi annesinin ölüm günü olan Mayıs’ın ikinci Pazar gününde bu günün kutlaması için girişimlerde bulunduğunu hatırlatarak, Anneler Günü’nün 1914’ten itibaren birçok ülkede kutlanmaya başlandığını kaydetti.

Anneler Günü’nün başlarda sadece biyolojik annelerle çocukları arasında kutlandığını ifade eden Koran, koruyucu anneler, evlat edinen anneler gibi çocuğa bakım, güven, eğitim, ilgi, sevgi, şefkat veren anne kelimesinin anlam bulduğu kişilerin de bu günde hatırlanması gerektiğini aktardı.

Yrd. Doç. Dr. Koran, çalışan annelerin eğitim, bakım ve gelişim konularında destek alabilecekleri merkezlerin ya da anne destek grupları gibi uygulamaların eksik olmasına dikkat çekerek,  bu durumun ülkemizde bir dezavantaj olduğunun altını çizdi.

Anneler Günü’nün birçok özel gün gibi popüler kültürün bir ürünü haline gelerek, pahalı hediyeler alma günü olarak kutlanmaya başlandığını dile getiren Koran, birçok markanın ve işletmenin kampanya, özel eğlence ya da yemek düzenlediğini de kaydetti. Koran “Annenize çiçek dahi almak isterseniz bu günde aynı ürünü normal fiyatından daha pahalıya almaya hazır olmalısınız” diyerek, özel günlerin manevi değerinin kaybedilmemesi gerektirdiğini aktardı.

Yrd. Doç. Dr. Koran, ekonomik sömürü haline getirilmeyen, anne-çocuk ilişkisi, bağ ve sevginin gündemde tutulabileceği bir gün olarak kutlanmasının günün anlam ve önemine daha uygun olacağını belirterek, tüm anne ve anne adaylarının Anneler Günü’nü kutladı.

Son güncelleme: 13-05-2019