UKÜ’lü Akademisyen Prof. Dr. Tuş, Cumhuriyet Bayramı’nı Kutladı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof Dr Muhittin Tuş, Cumhuriyetin Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun yönetim şekli olduğunu belirterek, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu olan 29 Ekim 1923’ten itibaren, bu tarihin Cumhuriyet Bayramı olarak kutlandığını kaydetti.

Prof. Dr. Tuş, saltanat geleneğinden gelen Osmanlı Devleti’nin kuruluş dönemlerinde ortaya koydukları otoriteyi 19. yüzyılın sonlarında ve 20. yüzyılın başlarında tekrar sağlayamadığını hatırlatarak, Türk milletinin gelenekten kopup, kendi bağımsızlığını ilan ettiğini açıkladı.

Gazi Mustafa Kemal’in 1. Dünya Savaşı’nda İngilizler’in İstanbul’u işgal ettikleri sırada “Geldikleri gibi gidecekler!” sözünü hatırlatan Tuş, Mustafa Kemal’in Türk milletini kendi etrafında topladığını aktardı. Prof. Dr. Tuş, Mustafa Kemal’in vatanı için ümitsizliğe düşmüş bir topluma umut ışığı ve heyecan kattığını da dile getirdi.

Milletin her şeyden üstün olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Muhittin Tuş, Mustafa Kemal’in devlet yönetimi için kendisini öne atmak yerine bugünkü hükümet ve devlet örgütünün doğrudan doğruya milletin kendi iradesini ortaya koyarak yarattığı bir Cumhuriyet olduğunu kaydetti.

Prof Dr. Tuş, “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşayacaktır” diyen  Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün aziz şehitleri, gazileri saygı, rahmet ve minnetle andığını dile getirerek, Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dilekleriyle kutladı.

Son güncelleme: 30-10-2018