UKÜ’lü Akademisyen Prof. Dr. Özgüven, Çin Halk Cumhuriyeti’ndeki Konferansa Katıldı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahsen Işık Özgüven, Çin Halk Cumhuriyeti Nanjing Forestry Üniversitesi tarafından düzenlenen “Chrome Jiangsu Modern Agricultural Science and Technology” konferansına katıldı.

Düzenlenen konferansa davet edilen ve UKÜ’yü temsil eden Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahsen Işık Özgüven, bu konferensın devlet yetkilileri, akademisyenler, araştırmacılar, çiftçiler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştiğini kaydetti.

Konferansın yeni tarım teknikleriyle ilgili gelişmeler ve araştırmaların aktarılması amacıyla düzenlendiğini belirten Prof. Dr. Özgüven, gelişmeleri izlemek ve yapılacak araştırmalarla politikaları belirlemek üzere konferansın organize edildiğini vurguladı. Özgüven, tarım yapılan alanlarda yeni modern tekniklerin kullanılması, sürdürülebilir tarımın desteklenmesi ve buna bağlı olarak yetiştirme teknikleri, sulama, gübreleme, mekanizasyon ve özellikle pestisit kullanımının optimize edilmesi konusunda bilgilendirildiklerini de sözlerine ekledi. Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi öğretim üyesi Özgüven, konferansın yetiştiriciler, araştırmacılar ve özel sektörün bilgilendirilmesi ve çalışmaların desteklenmesinin önemsendiğini vurgularken, özellikle iyi tarım uygulamalarının ülkede hızla önemsenmesi ve geliştirilmesinin önemli olduguna da dikkat çekti.

Tarım kuruluşları ve araştırma istasyonlarına teknik geziler düzenlendiğini ve Uluslararası Tarım Fuarı’nın incelendiğini ifade eden Prof. Dr. Özgüven, devlet yetkilileri tarafından tarımın geliştirilmesi için bazı resmi kuruluşlar ile protokol anlaşmaları ile özel tarımsal kuruluşlara da destek verileceğini bildirdi.

Son güncelleme: 02-01-2018