UKÜ’lü Akademisyen Prof. Dr. Baktır, Kıbrıs’ta Bodur Meyveciliğe Doğru Bir Kayış Olduğunu Kaydetti

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Baktır, Kuzey Kıbrıs’ta dikimi, bakımı, kültürel işlemi ve hasadı kolay olduğundan dolayı bodur meyveciliğe doğru bir kayış olduğunu kaydedip, “Buna en güzel örnek zeytin üretimidir” açıklamasında bulundu.

Tarım öğretiminin 172. yıldönümü dolayısı ile Ziraat Mühendisleri Odası, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi ve Lefke Avrupa Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen etkinlikte konuşan Prof. Dr. Baktır, “Tarımda Yeni Gelişmeler ve Seracılık” konusunda konferans verdi.

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Toplantı Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte, Prof. Dr. İbrahim Baktır, iletişim ile ulaşım ağının gelişmesi ve daha da önemlisi yeni teknolojilerin devreye girmesiyle, sanayi kollarında olduğu gibi tarımda da yeni gelişmelerin hız kazandığını belirterek, “Islah çalışmaları Türkiye dahil, tüm gelişmiş ülkelerde hız kazandı” dedi. Kalabalık bir ekiple ve modern yöntemlerle yapılan ıslah çalışmaları hakkında detaylı açıklamalarda bulunan Baktır, “Islah çalışmalarının hız kazanması; kaliteli, verimli ve hastalıklara dayanıklı yeni çeşitlerin piyasaya sürülmesi anlamına geliyor” ifadesini kullandı.

Sürdürülebilir ve organik tarımın günümüzde çok önemli olduğunun altını çizen Prof. Dr. Baktır, tüm dünyada büyük önem taşıyan suyun ekonomik kullanımı konusunda yeni sistemler geliştirildiğini de aktardı.

Seracılığın çok hızlı bir gelişim gösterdiğini de sözlerine ekleyen UKÜ Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Baktır, seracılığın günümüzde önemli bir endüstri dalı haline geldiğini de vurguladı.

Son güncelleme: 12-01-2018