UKÜ’lü Akademisyen Prof. Dr. Bağırov’un eserleri Art Gallery Cyprus’ta Sanat Severlerle Buluştu

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Vüsal Bağırov’un eserleri Art Gallery Cyprus’ta gerçekleştirilen 1. Kıbrıs Sanat Fuarı’nda sergilendi.

Prof. Dr. Vüsal Bağırov’un beş eseri Kuzey Kıbrıs Sanat Topluluğu’nun oluşturduğu kurul tarafından sergilenmeye değer bulundu. Prof. Dr. Vüsal Bağırov’un Art Gallery Cyprus’ta sergilenen beş eserinin üçü sulu boya, iki eserinin ise karışık teknikler kullanılarak yapıldığı kaydedildi. Ayrıca Kıbrıs’tan ve dünyadan birçok profesyonel sanatçının eseri 1. Kıbrıs Sanat Fuarı’nda sergilendi.

Art Gallery Cyprus’un kurucusu Ahmet Savaş Kale, başlıca hedeflerinin Kıbrıs’ta ve yurt dışında üretilen orijinal sanat eserlerini sanatseverlerle buluşturmak olduğunu kaydederek, ayrıca bu eserleri Kıbrıs ve Avrupa pazarına ulaştırma amacı taşıdıklarını da aktardı. Kale, “Galerimiz bünyesinde mümkün oldukça fazla sanatçının eserini kabul ediyoruz” ifadesini kullanarak, davet ettikleri sanatseverler ve koleksiyoncuların dekor amaçlı bu eserlere ulaşmasını sağladıklarını da kaydetti.

Kıbrıs’taki profesyonel sanatçıları bir araya getirmek için Art Gallery Cyprus’u kurduklarını vurgulayan Kale, Galeri’nin sürekli olarak hizmet vereceğini de sözlerine ekledi.

Son güncelleme: 04-01-2018