UKÜ’lü Akademisyen, Fizyoterapinin Dünyada ve Ülkemizde İhtiyacı Giderek Artan Bir Meslek Olduğunu Açıkladı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Başkan Vekili Dr. Özge Özalp,  Dünya Fizyoterapi Konfederasyonu’nun kuruluş yıldönümü olan 8 Eylül’ün, tüm dünyada ve ülkemizde “Fizyoterapi Günü” olarak kutlandığını belirterek, fizyoterapinin son yıllarda dünyada ve ülkemizde ihtiyacı giderek artan bir meslek olduğunu açıkladı.

Özalp, insan ilişkilerinin ön planda olduğu fizyoterapistlik mesleği, hareket bozukluğuna yol açan her türlü yaralanma ve fonksiyon bozukluklarında çok yönlü fizyoterapi yaklaşımları ile bireyin yaşam kalitesini artırarak normal yaşama dönmeyi hızlandırdığını kaydetti.

Fizyoterapistlerin mesleki alanlarına da değinen Dr. Özge Özalp, yaralanma, hastalık, doğuştan gelen engel, hareket sistemi bozuklukları veya diğer durumlardan kaynaklanan ağrı ve fonksiyon bozuklukları ya da hekim tarafından tanısı konan hastalara, mesleğe özgü ölçme, değerlendirme, inceleme yöntemleri ile fizyoterapi ve rehabilitasyon programlarını planlayan, uygulayan mesleki otonomiye sahip sağlık profesyonelleri olduğunu ifade etti.

Özge Özalp, UKÜ olarak Fizyoterapi ve Rehabilitasyon alanına toplumun ihtiyaçları doğrultusunda genç ve dinamik, insani ve etik değerlere sahip fizyoterapistler kazandırma amacında olduklarını belirtti.

Dr. Özge Özalp, “Geleceğin mesleği olarak gördüğümüz fizyoterapistlik mesleğinin tüm yönleriyle daha aydınlık ve çağdaş düzeye ulaşmasını diliyor, insanların hayatlarına hareket katarak, sağlıklı bir yaşam sürmeleri için yola çıkan fizyoterapistlerin “8 Eylül Dünya Fizyoterapi Günü”nü kutluyorum” dedi.

Son güncelleme: 07-09-2018