UKÜ’lü Akademisyen Dr. Işık, 14 Mart Tıp Bayramı Dolayısıyla Mesaj Yayımladı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Diyaliz Programı Sorumlusu Dr. İpek Nurdan Işık, 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında Hipokrat’ın “Tıp bir sanattır” sözünü hatırlatarak, hekimlik mesleğinin kutsal olduğunu belirtti.

Dr. Işık, Modern Tıp Eğitimi’nin II. Mahmut döneminde 14 Mart 1827’de başladığını bildirerek, ilk Tıp Bayramı’nın 1. Dünya savaşı sonunda, İstanbul’un işgal edildiği günlerde, yabancı işgal kuvvetlerine karşı tıp öğrencilerinin bir tepkisi olarak 14 Mart 1919 yılında kutlandığını açıkladı.

Hekimlerin Tıp Bayramı’nı da içine alan Sağlık Haftası’nda ülkenin sağlık sorunlarını, çözüm yollarını, önerilerini sundukları ve özlük haklarına dikkat çektiklerini dile getiren Işık, geleneksel tıp balosu düzenlenerek, kendilerine ait zaman, moral, motivasyon kazanmayı hedeflediklerini aktardı.

Dr. Işık, doktorların, hastalığı tedavi etmenin, hayata sağlık getirmenin ve umutsuz olunduğunda insanların yanında olabilecek sihirli güçlerle donatıldığını dile getirerek, hastaların da hemen hemen hiçbir meslek üyesinin göremediği sevgiyi ve saygıyı sergilediklerini ifade etti.

Günümüzde hekimlere yönelik birçok olumsuz yorumun da geldiğini belirten Işık, bunlara rağmen hastaların karşılık beklemeden dertlerine derman olan hekimlerin değerlerini çok iyi bildiklerini, kendi kültürü içinde hekimine ve hizmet aldığı kuruma da bu duyguları yansıttıklarını sözlerine ekledi.

Dr. Işık son olarak, “Sağlık hizmetlerinin ülkemizde en üst seviyeye çıkarılması için fedakârca çalışan, sağlık alanında değerli katkılarda bulunan doktorlarımızın ve tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 13-03-2019