UKÜ’lü Akademisyen, Dr. Fazıl Küçük’ün Kıbrıs Türkü’nün Özgürlük Mücadelesinde Önemli Bir Yeri Bulunduğunu Kaydetti

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatoş Silman, Kıbrıs Türk toplumunun siyasi lideri Dr. Fazıl Küçük’ün, Kıbrıs Türkü’nün özgürlük mücadelesinde önemli bir yeri olduğuna dikkat çekti.

Dr. Fazıl Küçük’ün 1960 yılında kurulan Kıbrıs Cumhuriyeti’nde Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak görev yaptığını hatırlatan Prof. Dr. Silman, en yakın arkadaşı Rauf Raif Denktaş ile birlikte Rumlar’ın ENOSİS hedeflerine karşı mücadele ettiklerini de kaydetti.

Dr. Fazıl Küçük’ün Kıbrıs Türkleri’nin bu karmaşık siyasi ortamdaki milli bilincini korumaya ve yaşatmaya çalıştığını aktaran Prof. Dr. Fatoş Silman, en küçük köyleri dahi ziyaret ettiğini ve onlara yalnız olmadıkları mesajını verdiğini de belirtti. Silman, Dr. Fazıl Küçük’ün dava arkadaşı olan Rauf Raif Denktaş ile birlikte Kıbrıs Türk kimliğini koruma mücadelesi yanında Türkiye’nin de bu mücadeleye destek vermesi için Türkiye’de de önemli çalışmalarda bulunduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Fatoş Silman, Dr. Fazıl Küçük’ün Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kurulmasını ve Kıbrıslı Türklerin cemaat statüsünden kendi kararını verebilen bir halk statüsüne ulaşmasını sağladığını da sözlerine ekledi.

Dr. Küçük’ün büyük bir halk adamı olduğunu aktaran Silman, “Ünvanını hiçbir zaman halk adamı kimliği üzerine çıkarmadı” şeklinde konuştu. Prof. Dr. Silman, Dr. Küçük’ün aynı zamanda iyiliksever kişiliği ile de bilindiğini ifade ederek, tıp doktoru olarak haftanın belli günlerinde hastalarına ücret almadan tedavi uyguladığını da hatırlattı. Fatoş Silman son olarak, “Biz KKTC’de yaşayan Kıbrıs Türkler olarak bu aşamadaki özgürlüğümüzü, milli birlik ve beraberliğimizi Dr. Fazıl Küçük’ün gösterdiği önemli çabalara borçluyuz” dedi.

Son güncelleme: 14-01-2019