UKÜ’lü Akademisyen Doç. Dr. Uludağ, Turizmde Rekabet Gücü İçin Ulusal ve Uluslararası İşbirliklerine İhtiyaç Olduğunu Açıkladı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Orhan Uludağ, turizm sektörünün 2019 sezonunu turizm destinasyonlarının rekabet edebilirliği ve sürdürülebilirliği konularının gündemde geçeceği bir yıl olarak gördüğünü açıkladı. Doç. Dr. Uludağ açıklamasında,  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bir turizm adası olarak rekabet edebilme özelliğinin en üst seviyede tutulup, bunun sürekli hale getirilmesinin hedeflenmesi gerektiğini de kaydetti.

Kıbrıs’ın rekabet gücü ile pazardaki hâkimiyetinin korunması için gerekli kurum-kuruluşlarla ortaklıklar ve işbirliğine ihtiyacı duyulduğunu da aktaran Uludağ, uluslararası bağlantıların da mutlak hale getirilmesinin önemini vurguladı. Doç. Dr. Uludağ, küresel anlamda bu yılki turizm eğilimleri çerçevesinde yıllık %3 ile %5 arasında bir büyüme beklendiğini belirterek, ülkemizdeki turizm sektörünün rekabet haritasının ivedilikle güncellenmesi önerisinde bulundu.

Özellikle, uluslararası piyasada yakıt fiyatlarının istikrarı ekonomik uçak yolculuğuna dönüşme eğiliminde olduğuna dikkat çeken Uludağ, hava bağlantısının da birçok yerde gelişmeye devam ettiğini ve kaynak piyasalarının çeşitlendirilmesini kolaylaştırdığını bildirdi. Doç. Dr. Orhan Uludağ, Kuzey Kıbrıs’ın bu istikrardan yeterince faydalanamadığını dile getirerek, uluslararası bağlantılar, anlaşmalar ve ortaklıklar ile bu ucuz uçuş eğilimini adaya taşıyabilecekleri inancında olduğunu açıkladı.

Dünya Turizm Örgütü’nün raporuna göre 2019 turizm eğilimleri kapsamında gelişmekte olan pazarlara değinen Uludağ, özellikle Hindistan, Rusya ve küçük Asya ile Arap kaynak pazarlarından güçlü bir dış seyahat olduğunu kaydetti. Buna bağlı olarak bu destinasyonların Kıbrıs’ın turizm sektöründe ivme kazanması için bu kriterlerin göz önünde bulundurulması gerektiğini ifade ederek, bu pazarlar üzerinden yapılacak anlaşmaların ada turizmini bir üst seviyeye taşıyacağını kaydetti.

Son güncelleme: 15-04-2019