UKÜ’lü Akademisyen Doç. Dr. Gür, Yarıyıl Tatili İçin Ailelere Tavsiyelerde Bulundu

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağla Gür, çocukların dinlenip, kendilerini geliştirerek, aileleriyle iletişimlerini güçlendirebilecekleri yarıyıl tatili için ailelere önerilerde bulundu.

Doç. Dr. Gür, ders konusunda ciddi baskı gören çocukların kendi kabuğuna çekilebileceğini ve umursamaz tavırlar sergileyebileceklerine dikkat çekerek, vurdumduymaz görünen çocukların da içten içe acı çekebileceklerini belirtti.

Çocuğun başarısında akademik eğitimin büyük oranda katkı sağladığını kaydeden Gür, ancak çocukların hayata hazırlık için ihtiyaç duyacakları becerilerin, sadece akademik becerilerle sınırlı kalmadığını da hatırlattı. Çocuğun kendini tanıması, güçlü ve zayıf yönlerine, ilgilerine, beklentilerine yönelik farkındalık kazanması, kültürel anlamda yetişerek, etkin iletişim becerisi geliştirmesi gerektiğinin altını çizen Doç. Dr. Gür, tatil zamanının çocuklarla vakit geçirmek için bir fırsat olduğunu da sözlerine ekledi.

Son güncelleme: 30-01-2019