UKÜ’lü Akademisyen Doç. Dr. Devrim Yücel Besim, ETAK Toplantısı’nda UKÜ’yü Temsil Etti

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Devrim Yücel Besim, 22. dönem Endüstri Tasarımcıları Akademik Konseyi (ETAK) toplantısında endüstri ürünleri tasarımcılarının meslek odalarının kuruluşuyla ilgili olarak yapılan girişimleri bulunduğunu aktardı. UKÜ’yü, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Devrim Yücel Besim’im temsil ettiği toplantıda, Türkiye’deki endüstri ürünleri tasarımı üzerine farklı bölüm isimleriyle eğitim veren kurumlar arasında dil birliğinin sağlanması çalışmaları bulunduğunu da belirtti. Doç. Dr. Besim, İstanbul Medipol Üniversitesi’nde 22.’si düzenlenen ETAK toplantısında, Mimarlar Odası Endüstriyel Tasarımcılar Komisyonu (TMMOB) olarak örgütlenmiş yapıya tüm öğrenci ve mezunların üye olmaları için çağrı yapılması istendiğini de aktardı.

Her altı ayda bir tekrarlanan toplantıda, akademik yükseltmelerle ilgili sorunların tartışıldığını ifade eden Doç. Dr. Besim, toplantının amacının lisans/lisansüstü eğitimi veren üniversitelerin ilgili bölümleri arasında iletişim, işbirliği ve eşgüdüm sağlamak, ayrıca eğitim, öğretim ile tasarım araştırma ve uygulamaları konularında toplumsal ve akademik paydaşları hakkında bilgilendirmek olduğunu vurguladı.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Devrim Yücel Besim, “Bir sonraki ETAK toplantısında, katılımcıların özellikle tasarım derslerindeki deneyimlerini paylaştıkları sunumlar yapılması kararlaştırılmıştır” dedi.

Son güncelleme: 11-04-2018